Хореографът Фреди Франдзути: Еротиката е важна част от „Кармина Бурана”

„Фолксваген” предпочита София пред Измир Вече има разговори за продажбата на имот до българската столица за новия завод

Народният театър издига сцена под звездите За трета поредна година спектаклите ще се играя на открито от 21:30 часа

Дилъри търгували с дрога от коли в движение (обзор) Осем ефективни и две условни присъди за 10 участника в наркогрупа

Йенс Столтенберг: Русия има време до 2 август да се върне към ракетния договор

Порой причини наводнение в Котел, някои от жителите бяха евакуирани

Цеци Красимирова пуши трева

Не забраняват вноса на дизели втора ръка

Мелиса спретва на Селим гаден женски номер

Наказателният спецсъд остави Николай Банев в ареста

Климатичните аномалии съсипват кръвното и секса Динамичната смяна на времето между жеги, обилни валежи и бури стават все по-често явление

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 юни 2019

Терористична заплаха вдигна на крак полицията в Брюксел, българският посланик предупреди колегите си да отбягват центъра на града

Разширяваме двойно ГКПП „Калотина” (обзор) Новите инвеститори гледат за колко време тировете стигат до границата

Доставят ново кухненско оборудване на патронажа в Елена

Областният информационен център приключи кампанията „Заедно за Европа“

Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново приключи информационната кампания „Заедно за Европа“ за региона. Инициативата е национална, провежда се от Мрежата от 28 информационни центъра в страната и има за цел популяризиране приноса на европейските фондове за развитието на България.

На 25 април 2017 г. ОИЦ – Велико Търново проведе Форум „Европа в моя регион“ по време на който бе представена статистика за европейските проекти и инвестиции в област Велико Търново през 2007-2017 г. и информация за предстоящото Председателството на България на Съвета на ЕС през периода януари-юни 2018 г.

От 25 април до 10 май 2017 г. пред Факултета по Изобразително изкуство в центъра на старата столица бе експонирана Фотоизложба „Европа в моя регион“. Експозицията от 18 пана бе организирана от ОИЦ – Велико Търново и чрез нея бяха представени 36 успешно реализирани проекта в десетте общини от Великотърновска област.

За периода 9 – 16 май 2017 г. екипът на ОИЦ – Велико Търново организира „Дни на отворените врати“ с посещения и представяне на успешни проекти във всяка една от десетте общини в областта.

За дните на отворени врати бяха поканени представители на медиите, студенти от ВТУ от специалности имащи отношение към управлението на проекти, социалните дейности, връзките с обществеността, предприемачеството и бизнеса.

На 9 май 2017 г. – Деня на Европа в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ в старата столица се проведе интердисциплинарен открит урок „Идеята за обединена Европа от Имануел Кант до днес“ и представяне на проекта „Обвързване на професионалното образование и обучение в ПГТ „Д-р В. Берон“ с местния туристически бизнес“ реализиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) 2007-2013 г.

На 10 май бе посетено пейнтбол игрище в Сухиндол, изградено със средства по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. и новата пречиствателна станция на гр. Павликени, построена със средства по Оперативна програма „Околна среда“ 2007-2013 г.

В Горна Оряховица бяха посетени основно ремонтираните по ОП „Регионално развитие“ паркове „Христо Ботев“ и „Пролет“, а в Лясковец бе представен проекта, с който е изградена Къща за гости „Епохи 1871“ с финансиране от ПРСР чрез МИГ „Лясковец-Стражица“.

В рамките на организираното от ОИЦ – В. Търново посещение в гр. Свищов бяха разгледани пристанищният комплекс, районът на парка „Калето“, градски площи и прилежащите четири улици, изцяло обновени със 3 126 227 евро от Програмата „Трансгранично сътрудничество Румъния –  България“ 2007-2013 г.

В гр. Елена бе посетен спортен комплекс „Чумерна“, който е основно реконструираният и обновен по Програмата за развитие на селските райони, заедно със стадионите в селата Майско и Константин. Също по Програмата за развитие на селските райони е ремонтиран покрива на храм „Св. Николай“ в гр. Златарица, който бе друг от посетените обекти в региона.

В Стражица бе представен проектът на община Стражица, с който по ПРСР 2007-2013 г. е обновена художествената галерия в града. В Полски Тръмбеш на място бе разгледан Центъра за социална рехабилитация и интеграция за пълнолетни лица, чието финансиране е осигурено по ОП „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) 2007-2013 г.

Областен информационен център – Велико Търново е подготвил за разпространение брошура за своята дейност за периода 2012-2017 г., както и брошура с информация и снимки от успешни проекти в общините от Великотърновски регион.

Националната информационна кампания „Заедно за Европа“ е посветена е на 10 години членство на България в Европейския съюз и 60 години от създаване на Европейски социален фонд (ЕСФ). Инициативата е свързана и с навършване на 6 години функциониране на Мрежата от 28 информационни центъра.

Годишнината и финалът на кампанията „Заедно за Европа“ ще бъдат отбелязани на 20 май в Габрово със среща на представители на мрежата от ОИЦ от цялата страна, своеобразен домакин на която ще бъде Областен информационен център – Габрово.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.