Областният на Сливен за деня на полицията: Празникът е на всички, които сме с едно и също ДНК

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски поздрави бивши и настоящи колеги от полицията по случай професионалния им празник Архангеловден.

„За мен беше чест, че тук, от това място имах възможността да слушам хора като ген.Ганев, Иван Кръстев, Кольо Стоев, Диньо Янков, Велико Вълчев и, естествено, ген.Манчев. Имах честта и удоволствието да работя с колеги, да се уча от тях, които никога не застанаха на тази трибуна. Но в крайна сметка и едните, и другите бяха с едно и също ДНК. С всички вас през тези години, когато работихме, заедно изпадахме в ситуации – професионални и други, и също се изследвахме. И мисля, че също сме с едно ДНК – ДНК-то на ченге. Така че утре е празникът на всички нас, които сме с едно и също ДНК” – това заяви Божурски на тържествено събрание в Областната дирекция на МВР в Сливен. Божурски е криминалист от кариерата и дългогодишен ръководител на дирекцията.

По традиция полицията в Сливен поднесе цветя пред паметника на Хаджи Димитър и почете паметта на служителите, които са загинали при изпълнение на професионалния си дълг. 76 полицаи бяха наградени с писмена похвала и повишаване в длъжност. ОД на МВР в Сливен е сред най-добрите в страната по разкриваемост на престъпленията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България