Температурите падат още

Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Областният управител на Пазарджик поиска стационарна камера на пътя за Пловдив

Снимка: Архив

Да бъде незабавно поставена стационарна камера на изключително натоварения републикански път I-8 Пазарджик-Пловдив и това да е  една от мерките за ограничаване на скоростта и спазване на Закона за движение по пътищата, настоява областният управител на Пазарджик Стефан Мирев. Искането на губернатора е подкрепено и от шефа на Областна дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев, началника на отдел “Охранителна полиция” комисар Иван Дончев, началника на сектор “Пътна полиция” главен инспектор Асен Гешев и директора на Областно пътно управление-Пазарджик инж. Мая Шимбова. Това стана ясно след работна среща на областния управител Стефан Мирев с институциите, имащи отношение към превенцията и безопасността на движение по пътищата.

Камерата ще следи и за това дали автомобилите, които минават по трасето, имат застраховка “Гражданска отговорност”. В МВР вече е обявена обществена поръчка за закупуването на нови камери за контрол на скоростта, които ще бъдат поставени по пътищата в страната.

На работната среща бе оповестено още, че продължава обезопасяването и почистването от храсти на критичните участъци от републиканската пътна мрежа на територията на областта. В момента се извършват дейности на автомагистрала “Тракия” в районите около 60-и, 70-и и 80-и км, по пътя Пещера-Бяга-Исперихово и по път II-37 в района на община Панагюрище.

Предстои почистване на трасето и в района на 95-и км на автомагистрала “Тракия”, където при обилен дъжд се затлачват каналите и се създава предпоставка за аквапланинг. Предвижда се поставяне на нова хоризонтална маркировка и нова осева линия. Изготвя се задание за подмяна на знаковата маркировка на някои от републиканските пътищата в Пазарджишка област.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.