Областният управител на Пловдив: „Асеновградско шосе” ще бъде изградено предсрочно!

„Асеновградско шосе” ще бъде изградено предсрочно, декларира областният управител на Пловдив Здравко Димитров след поредната инспекция на полагането на новата асфалтова настилка, която направи в четвъртък сутринта.

Губернаторът остана много доловен от качеството и темповете, с които строителите изпълняват задачите си, както и от интензивния процес на работа, който ще позволи обектът да бъде изграден предсрочно. На пътя Пловдив - Асеновград в момента е съсредоточено голямо количество строителна техника, багери, валяци и машини за полагане на асфалт, както и огромен ресурс от строителни работници, които изпълняват стриктно поставените им задачи.

Бившият управител на Областно пътно управление – Пловдив и настоящ представител на фирмата изпълнител „ИСА 2000” инж. Паун Иванов пък обясни, че в момента върху трошената бетонова основа, която се трамбова, се полага 6 сантиметров асфалтов слой, който ще предпази основата от неблагоприятните зимни метеорологични въздействия.

Остава да се асфалтират само още 4 км до кръговото кръстовище, което ще бъде изградено в началото на Асеновград. При добро време първият слой асфалтова настилка ще бъде положен изцяло до края на ноември. В момента се изграждат отводнителните и комуникационни канали, които ще минават под трасето и ще осигурят надеждна защита на положените в тях кабели. За да се изгради кръговото кръстовище до КЦМ, ще се наложи реорганизация на движението и в този участък колите ще преминават по новото трасе, докато текат строителните дейности.

Намерението на строителите е да завършат новата част от пътя до Нова година, през 2018 г., след като по него се пренасочи движението, да ремонтират старото платно. В момента вървят и процедурите по проектиране и одобряване на проекта за локалните платна, които трябва да бъдат изградени успоредно с основното трасе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България