Областният управител на Хасково: Няма да има нови бежански центрове в региона

Започна изграждането на ограда около транзитния център за бежанци в Пъстрогор. Планираното строителство е за над 2 милиона и 200 хиляди лева. 90 на сто от парите са безвъзмездна помощ от Европейската комисия.

Центърът от отворен тип ще стане затворен. До решението за смяната на статута се стигна след бунтовете в харманлийския лагер.

Областният управител на Хасково Минко Ангелов уточни, че в региона няма да бъдат изграждани нови бежански центрове, въпреки сключеното през миналата година споразумение между МВР и Европейската комисия, предаде БНР.

„В мандата на временното правителство ще бъда категоричен да не се вземат никакви мерки и да се провеждат процедури по евентуалното изграждане на нов бежански център в Хасково. В момента в Хасковска област има достатъчна концентрация на бежански центрове. Имам предвид Пъстрогор, Любимец, Харманли, където общо местата за бежанци достигат до 3 700“, каза Ангелов.

Хасковската областна администрация няма преведени средства за строежа на нови бежански центрове.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. А случайно Минко да знаю какви “центрове“помощи ще има за желаещите да се завърнат хасковци? Знаем, че има много прогонени достойни хора от Хасково и р-н по света. Започват да дразнят грижите за т.нар “бежани“, когато местното население тъне в мизерия, висока безработица и ниски заплати. Това е въпиющ позор и не се наблюдава никъде по света:(

  2. „…в региона няма да бъдат изграждани нови бежански центрове, въпреки сключеното през миналата година споразумение между МВР и Европейската комисия, предаде БНР…“ – от тая информация става пределно ясно как предателите Боко и Бъчварова са договорили тайно строежа на нови лагери за мигранти на територията на България – срещу „…над 2 милиона и 200 хиляди лева. 90 на сто от парите са безвъзмездна помощ от Европейската комисия…“ – значи за тия пари от ЕК , тия негодници са готови да продадат националните ни интереси – предполага се срещу сериозна комисиона . И още има герберасти , които ще гласуват за тях – както се хвали т.и.квата – да ни „управляват“ както до сега .

  3. А бе , модераторите , защо като напиша т.иква , ми спирате коментарите ? Всички знаят коя е т.иквата , какво е нецензурното ?

  4. Това вероятно значи, че ако се налага ще разширават съществуващите…

  5. А бе , модераторите , защо като напиша т.иква без точките , ми спирате коментарите ? Всички знаят коя е т.иквата , какво е нецензурното ?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.