Областното сдружение на кметовете в Търново организира фотоконкурс

Областният управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова представи инициативата на Областно сдружение на кметовете и кметските наместници на населени места в региона, с партньорството на Експедиция „Преоткрий България“, за организирането на фотоконкурс.

Инициативата е под наслов „Преоткрий родния край“. Фотосите трябва да са на малко популярни исторически и археологически места или природни обекти в нашата област. Право на участие имат представители от всички населени места в областта.

Победителите ще бъдат обявени на церемония, която ще се проведе в  Областна администрация в старата столица. Участниците ще бъдат разделени в три възрастови групи от 7 до 10 години, от 11 до 13 години и от 14 до 18 години. Началото на конкурса е 1 юли и  ще продължи до края на август, а резултатите ще бъдат обявени през  септември.

Снимките могат да бъдат изпращани на адрес: [email protected] , JPEG формат, с резолюция минимум 3000 точки. Ще се приемат само авторски снимки. Писмата задължително трябва да съдържат информация с името на участника, населеното място, където е направена снимката, както и телефон за контакт.

Жури съставено от  представители на Областна администрация, на Областното сдружение на кметовете и кметските наместници на населени места, на Експедиция "Преоткрий България", на Сдружение "Св. Иван Рилски", на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", на Туристическо  дружество "Трапезица 1902" и журналисти от регионални медии, ще направят подбор на най-добрите снимки.

През септември на специална церемония ще бъдат връчени награда на губернатора на Великотърновска област.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони