Област Разград остава затворена, движение има само по четири направления

Снимка: Веселина Ангелова

Пътищата в Разградско остават затворени и към обед във вторник. Проходими са само направленията: Разград – Търговище, Дралфа – Чудомир - Лозница, Разград – Попово, Пороище – Студенец – Лозница. Това съобщиха от Областната управа след заседание на Щаба за координиране на спасителни и аварийно-възстановителни работи. На него е докладвано, че роторни снегорини пробиват от областния център към Кубрат, Исперих и Костанденец. В посока Русе и Шумен, на територията на разградска област, е почистено, но в съседните области още се работи по участъците от главния път, допълват от Щаба.

Екипите на противопожарната служба са оказали помощ на автобус на голям завод в Търговище, който извозва работници от Разградско. Превозното средство е било затънало в снега и се е наложила евакуация на пътуващите в автобуса, който е бил блокиран в района на община Кубрат. С помощта на специализирана техника са изтеглени автомобили в същия район, както и на пътя Разград-Ясеновец. И влак е аварирал на гара Самуил, но е изпратен локомотив от Горна Оряховица, който да изтегли композицията.

Болните на хемодиализа от община Цар Калоян пътуват към русенската болница и ще останат там, докато метеорологичната обстановка се успокои, а хемодиализните от останалите общини вече са в болницата в Разград, уточниха от Областната управа.

Училищата и детските градини бяха разпуснати за вторник и сряда, за да не се рискува със здравето на децата и да попадат в рискови ситуации.

Коментари

Задължително поле