Облаци и дъжд идват от запад

През следващото денонощие, с преминаването на средиземноморския циклон „Филип“, времето в страната ще бъде облачно. Ще има валежи, на места в Западна България и Родопската област - значителни, показва справка в сайта на НИМХ при БАН.

В източната половина на страната ще остане ветровито и топло, с дневни температури над 15. Там преваляванията ще са слаби и само на отделни места. В северозападните райони ще проникне студен въздух и максималните температури ще са около 6-7°. През нощта срещу събота валежите ще продължат.

Над планините ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, над 1800-2000 м – от сняг, в масивите от Западна България - значителни. В западните райони на Стара планина, където ще нахлуе студен въздух, валежите от сняг ще са над 1500 м. Ще духа бурен, по високите и открити части ураганен вятър от юг-югозапад, който през деня в северозападните райони ще се ориентира от север-североизток и ще отслабне. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 3°.

По Черноморието ще е предимно облачно. Слаби превалявания от дъжд ще има главно по Северното Черноморие. Ще духа силен южен вятър. Максималните температури ще са 15° - 18°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще бъде е 3-4 бала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето