Облачно и мъгливо ще бъде времето утре, с максимални температури между 8° и 13°

През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще преобладава облачно, на места - мъгливо време. Това съобщи за „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). „

На отделни места в крайните източни и северозападни райони е възможно да прегърми. По-значителни намаления на облачността ще има над Югозападна България и планинските райони. Вятърът ще е слаб от изток-североизток. Минимални температури предимно между 2° и 7°, в източните райони до 9° - 11°, максимални в повечето места между 8° и 13°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за ноември. Ще се повиши слабо.

Над Черноморието ще е облачно, на места - мъгливо. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температурите на въздуха и морската вода: 11 - 13°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб, по билата до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 5°.

Във вторник над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, възможни са изолирани слаби валежи. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Югозападна България. През следващите дни облачността над много райони ще намалява, особено в часовете около и след обяд. По-значителна ще се задържа в Дунавската равнина, най-вече по поречието на Дунав, както и в източните райони. Температурите ще останат без съществена промяна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето