Обновена зала по бокс откриха в Пловдив

В обновена зала по бокс ще тренират състезателите на клуб „Юнайтед спортс – Пловдив“. Това стана факт с финансовото съдействие на Община Пловдив. 35 000 лева струва ремонтът на покрива, а с 18 000 лева е осигурено модерното обзавеждане и боксов ринг.

На откриването присъстваха бивши и настоящи спортисти, които останаха силно впечатлени от новата визия на залата по бокс. На специално място в нея са поставени снимките на видни шампиони като златните олимпийски медалисти Георги Костадинов и Петър Лесов и легендите на пловдивския бокс Сашо Христов и Иван Михайлов.

„Надявам се клубът да даде много нови шампиони“, заяви Димитър Добрев - Мутата и си пожела следващият олимпийски медалист да е момче, израсло в обновената зала.

„Това е един класически пример, когато всички си подадем ръце – Министерството на спорта, Община Пловдив и спортния клуб, че нещата се случват и то добре“, коментира заместник-кметът на Пловдив по спорта Георги Титюков. Той припомни, че в първия етап бе обновена залата по вдигане на тежести „Милен Добрев“, а сега и тази по бокс. Предстои същото да се случи и със залата по джудо.

Георги Титюков сподели, че се обмисля вариант за поставяне на фотоволтаици на покрива, които зимата да отопляват, а през лятото да охлаждат залите. След откриването заместник-кметът се качи на боксовия ринг за лека тренировка, а футболната легенда на „Ботев” (Пд) и настоящ шеф на общинска дирекция „Спорт и социална политика” Петър Зехтински-Зико подпука боксовите чували.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони