Родни плагиати развиха пиесата на „Ел Периодико“

Има заподозрени за съблечено в автобус момче

Санират блокове и къщи по нови схеми

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 24 февруари 2020

Три станаха жертвите на коронавируса в Италия

Увредено сърце и бял дроб са причинили смъртта на китаеца в Банско

Скандал за пари в основата на разстрел на бизнесмен във „Фондови жилища“

Руският флот следи ракетен кораб на САЩ, навлязъл в Черно море

Ново земетресение от 5,8 по Рихтер разтърси турско-иранската граница

Арестуваха управителя на общинската болница в Раднево

Веригата Lafka затваря обектите си (обзор)

Хари и Меган: Дворецът се отнася различно към нас

В Бродилово не „тричат“ кучетата

МВФ: Коронавирусът излага на риск възстановяването на глобалната икономика

Финансистът Петър Чобанов пред “Труд”: Коронавирусът вещае криза за еврозоната

Обновиха Гимназията по земеделие във Вълчи дол с европари Детските градини на територията на общината са безплатни за родителите

Старата сграда на Професионалната гимназия по земеделие и горско стопанство в село Стефан Караджа, община Вълчи дол, е напълно обновена и модернизирана с европейски средства. Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“ на обща стойност близо 1.3 млн. лева, съобщи кметът на Вълчи дол Георги Тронков.

Сградата е строена през 1956 г. и оттогава не е била ремонтирана, а класните стаи са се отоплявали с печки на твърдо гориво. По проекта е обновена материалната база за целодневна организация на учебния процес, внедрени са мерки за енергийна ефективност, осигурени са лаптопи на преподавателите, а на възпитаниците голямо многофункционално игрище. В училището се обучават 180 ученици както от съседни общини, така и от областите Шумен и Добрич, за които е осигурено извозване.

На последната VII Национална среща на Асоциацията на земеделските производители във Варна нейният председател Венцислав Върбанов отново алармира за острия дефицит на кадри в отрасъла. Той посочи, че е грешка специализираните училища да се прехвърлят от МЗГ на общините, защото още на следващата година някои от тях били закрити. Професионалната гимназия във Вълчи дол, останала почти единствена в региона, продължава да съществува и се създават условия за по-доброто й функциониране. Интересното е също, че с решение на ОбС от две години насам в трите детски градини и два филиала на територията на варненската община родителите не плащат такси за престоя и грижите към малчуганите им. Издръжката е изцяло с пари от местната хазна.

Вълчи дол е единствената варненска община, спечелила интегриран проект по две оперативни програми с финансиране от 900 000 лв. за достъп до образование на деца в риск и за социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Ще бъде създаден център за тези деца, а техните родители ще бъдат обучавани за лични асистенти.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.