Обновиха парковите зони в Свищов

Кипи трескава подготовка за традиционните празници "Свищовски лозници"

С наближаване на традиционните празници „Свищовски лозници“ ръководството на община Свищов направи по-приветлив облика на града. След ремонтните дейности по подновяване на детските площадки, започна подмяната и на парковата мебел в градската градина. Кметът на крайдунавския град Генчо Генчев информира, че със средства от общинския бюджет ще бъдат подменени всички стари и изгнили пейки, а на места само липсващи елементи в парковото обзавеждане на градската градина и парк „Свобода“. Идеята е, до традиционните празници „Свищовски лозници“ парковите зони да бъдат ремонтирани и готови да посрещнат жителите и гостите на града.

Съвсем скоро бе открит и обновеният парк за отдих и детски игри в местността „Паметниците“, край Свищов. Проектът бе финансиран от конкурса на МОСВ „За чиста околна среда“, а общият бюджет от 9999 лева бе вложен в подобрения на намиращата се там детска площадка и цялостно подновяване на уредите за игра. Дейностите бяха насочени към повишаване на екологичната култура в сферата на опазване на околната среда, чрез почистване и облагородяване на парка в историческата местност. Поставени са нови пейки, ограда, кошчета за отпадъци и информационни табели.

Изградени са нови стълби с парапети, съобразени със специфичността на достъпа до детската площадка, с което се улеснява и безопасността на гражданите. Коренно промененият облик на парка за отдих и детски игри вече е сред любимите места на малчуганите и техните родители през почивните дни.

Коментари

Задължително поле