НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

Проверяват за боклуци сградите под мостове и виадукти

Една четвърт от живеещите в Германия са с мигрантски произход

Написаха правилата за усвояване на милиони от фондации МС прие правилника на Съвета за развитие на гражданското общество

Испания търсила над 1000 българи за бране на ягоди Холандия с най-много оферти за работа за гурбетчиите

Дипломатка забърка нацистки скандал Загреб я отзова

БНБ: Храните и горивата поскъпват

Германия се обяви против връщане на Русия в Г-8

Гленда Джаксън се завърна към киното

Искат постоянен арест за шефа на Специализираната прокуратура на Северна Македония

Секс бомба обезвредена в редакцията на „Труд“

Камери заснели предполагаемите извършители на побоя над служител на „Левски“

Обновиха природонаучния отдел в Историческия музей в Панагюрище

В Историческия музей в Панагюрище бе тържествено открита основно обновената сграда на природонаучния отдел. Гостите, които по стар български обичай бяха посрещнати с хляб и сол, имаха възможност да видят и най-новия експонат в сбирката на музея – препариран вълк, дарение от инж. Стоян Мачеев. Природонаучният отдел към Историческия музей в средногорския град е създаден през 1970 година на основата на колекциите на учителя Михаил Савлеков и пътешественика Никола Делирадев. През 1993 година отделът се пренася и експонира в самостоятелна сграда,  а сбирките се дообогатяват.

Експозицията запознава посетителите с богатия животински и  растителен свят на Средна  гора. Място в нея намират и ловни трофеи от Африка, както и образци на минералите, рудите и скалите от района около Панагюрище.  Обновяването на сградата се реализира по проект „Саниране на фасади, изграждане на рампа за достъп на инвалиди в Природонаучния музей”, а средствата за ремонт бяха осигурени от капиталовата програма на Община Панагюрище за 2017 година. Проектът е дело на инж. Николай Деянов, а проектът бе изпълнен от фирма „Ив и Ко 2015” ЕООД.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.