ГДБОП разби група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация (ВИДЕО)

Фандъкова посочи Савина за неин заместник по време на кампанията

Ученичка се нуждае от спешна белодробна трансплантация Състоянието на Дария се влошава, събраните средства не стигат за интервенцията

Мъж почина, след като скочи от третия етаж на къщата си

Жена заболя от марсилска треска Състоянието й добро, болестта протичала леко

Откриха мъртви два бели лешояда и скален орел край Своге

Европарламентът подкрепи Кристин Лагард за шеф на ЕЦБ

Мъж намушка 64-годишна жена в гърба в Пловдивско Пострадалата е с опасност за живота

България е сред първенците в ЕС по управление на корабния трафик Нова комуникационна система в пристанищата ще облекчава бизнеса

Взрив в руска лаборатория, съхраняваща смъртоносни зарази

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пияна шофьорка блъсна паркирани коли в Пловдив

Космонавт към Брад Пит: Като астронавт си по-убедителен от Джордж Клуни

Матео Ренци създава своя партия

5 хитри начина за спиране на късното хранене Малките изкушения вечер добавят много калории на сутринта

Обновиха с 300 000 лв Интензивно-кардиологичния сектор на болницата в Търново

Вложиха 300 000 лв в ремонт на Интензивно – кардиологичния сектор при Кардиологичното отделение на областната болница във Велико Търново.

„Секторът разполага с 6 легла и модерна мониторна апаратура за 24-часово едновременно наблюдение на настанените пациенти. Изцяло нова е и климатичната инсталация и дограмата. Направена е външна топлоизолация на пода и вътрешна топлоизолация на стените. Подменени са отоплителните тела, електрическата и ВиК инсталация. Монтирано е LED осветление, което спестява от разходите за електроенергия и е доста тихо, за разлика от флуоресцентното. Стените и подовите настилки са винил – лесни за почистване и дезинфекция. Изцяло осъвременено е и обзавеждането – мониторите, леглата за болните са тройно чупещи се, с антидекубитални дюшеци, нова е мебелировката в пункта на медицинските сестри.005

„Строително – ремонтните дейности са целево финансиране от Министерството на здравеопазването, с които обаче се извършва и ремонт на операционните зали в стационара. Дейностите тук ще приключат в края на февруари. В интензивно-кардиологичен сектор пролежават и биват обгрижвани пациенти в най-тежко състояние, затова и обстановката там е като в отделение за реанимация. За болните пряко се грижат д-р Даниела Василева, д-р Ваня Манчева и д-р Емил Тонев. Шесте легла в интензивно – крадиологичен сектор, както и самото Кардиологично отделение целогодишно е пълно с пациенти. В зимните месеци използваемостта на леглата не пада под 90 % и в много редки случаи, само в летния сезон може да падне до 60 %“, обясни директорът на болницата д-р Стефан Филев.

Според началника на Кардиологичното отделение началник д-р Хараламби Бенов, това е първият ремонт на помещенията от 30 г.
„Над 3000 пациенти са минали пред отделението през 2016 г. Грижили сме се средно за 300 болни месечно. Снижили сме смъртността до 1,9 %“, информира д-р Халамби Бенов.

012Комфортът за пациентите сега осезаемо ще бъде подробен, а условията в тази част от областния стационар няма да отстъпват по нищо от тези в европейска клиника. Въпреки това за лечението на пациентите първостепенно значение имат квалификацията и компетенциите на персонала – доказани и опитни професионалисти, както и външните консултанти на 24 часово разположение 7 дни в седмицата – инвазивните кардиолози д-р Валентин Кръстев , който е един от най-добрите инвазивни кардиолози в България, родом от Велико Търнов, д-р Христо Матеев -началник инвазивна кардиология в Националната кардиологична болница, д-р Александър Александров от НКБ, д-р Акиф Шабан от УМБАЛСМ „Пирогов” , както и доц. д-р Йордан Узунангелов, който извършва дейността по електрокардиостимулация. Медикът е един от най-добрите специалисти у нас с близо 3500 имплантирани кардиостимулатора.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.