Обновяват крайбрежната алея на Балчик за близо 1,5 млн. лева

Тази седмица започват ремонтните дейности на крайбрежната дамба в Балчик, съобщиха от пресцентъра на морската община. Ще бъдат общо 1735 метра от Морска гара до Двореца.

Проектът "Синергия на природата и културата – потенциал за развитие на трансграничния регион" по Програма INTERREG V-A Румъния – България 2014-2020 г. е е на стойност близо милион и половина лева. Работата е разделена на пет участъка и започва от паркинга на четвърта буна до Двореца с дължина 580 м, уточнява зам.-кметът Димитрин Димитров.

Съществуващата настилка от бетон ще се фрезова и ще се асфалтира изцяло. Част от алеята ще бъде отредена с маркировка за велосипедисти. Нови плочи от гранит с дебелина 5 см ще заместят изровения бетон от паркинга на четвърта буна до този на Мелницата.

Съществуващият бетонов парапет ще бъде премахнат и заменен с подобен, а в частта от входа на Яхтеното пристанище до Морска гара ще се извие парапет от лят чугун.

Строителните дейности се изпълняват от "Инфраексперт" АД. Фирмата ще работи до началото на активния туристически сезон. След края на лятото ремонтът ще продължи и в останалите участъци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони