Дневен хороскоп на Алена за неделя, 22.09.2019

На 22 септември 2019 да почерпят

„Левски“ взе ново дерби по пътя към върха

Грозно: Фенове на „Левски“ изпочупиха стадион „Славия“

Български шофьор е загинал в катастрофа в Южна Каролина

Стотици подкрепиха дарителската инициатива на кмета на Стара Загора на рождения му ден

С дефиле откриха във Велико Търново Международния фестивал на военните духови оркестри

10 признака издават стареенето на организма

САЩ изпращат военни в Саудитска Арабия

Дете на 6 години загина при катастрофа на „Хемус“

25 души са ранени и са нанесени сериозни материални щети след земетресението в Албания (СНИМКИ и ВИДЕО)

Кметът на Карлскрон след убийството на българин: Хората се страхуват да излязат на улицата (ВИДЕО)

Земетресение от 5,6 по Рихтер разтърси Албания

Кола се запали на магистрала „Тракия“

Ансамбълът по художествена гимнастика завоюва бронзовите медали на световното първенство в Баку

Обновяват паркове и детски кътове в две села в община Търговище

В ход е обособяването на зона за отдих и детски кът в село Надарево и ремонт на парковото пространство в центъра на село Мировец, съобщиха от общинската администрация в Търговище.

Обновяването се осъществява по проекти, одобрени за финансиране по линия на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Реализацията е по Националната кампания „Чиста околна среда – 2019 г.“, а средствата се осигуряват от Министерството на околната среда и водите. Всеки от проектите е на стойност 10 000 лв., уточняват от общинското кметство

Благоустрояването на парка в Мировец включва подмяна на вратите и ремонт на оградата. Ще бъдат монтирани два уреда за фитнес на открито, детски съоръжения, футболни вратички, както и нови пейки и кошчета за отпадъци. Предвидено е и засаждане на широколистни и иглолистни дървета и храсти, изреждат дейностите от администрацията.

Теренът в Надарево също се намира в централната част на селото и е с площ от малко над половин декар. В рамките на проекта ще бъде монтирана нова ограда, която да го обособи като самостоятелна зона за отдих и игри. Ще бъдат монтирани детски съоръжения, както и парково оборудване. Заложени са и дейности по озеленяване.

Почистването и подготовката на терените, както и засаждането на растителността се извършват с доброволен труд от жителите на населените места, съгласно проектните предложения, които кметствата са внесли в ПУДООС. Всички дейности трябва да приключат до края на месец ноември,съобщават още от Общината в Търговище.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.