Обновяват София с 10 млн. лв. от приватизация

Столичният общински съвет разпределя 10 млн. лв. за ремонти.

Строеж, реконструкция и оборудване на болници, училища и спортни площадки

2 млн. лв. за ремонти в паркове

1 млн. лв. срещу бедствия

Около 10 млн. лв. ще бъдат разпределени от Столичния общински съвет в четвъртък по различни пера за строеж и обновяване на обекти в София. На заседанието си СОС ще гласува за предназначението на пари от Специализирания общински приватизационен фонд, чийто основен ресурс дойде от продажбата на Общинска банка.

Около 2 млн. лв. от сумата е за ремонти на паркове. 1,2 млн лв. са за реконструкция на парка в кв. “Дружба”, включваща обновяване на алеи, детски и кучешка площадки и благоустрояване около езерото. 600 000 лв. отиват за ремонта в Северния парк, а 280 000 лв. - за алеи в Южния парк.

С над 2 млн. лв. обновяват училища и забавачки, сред които 129 ОУ, 164 ГПИЕ, 121 СОУ, 25 ОУ, 36 ОУ, 119 СУ, 23 СУ, 117 СУ, ДГ 4 и др. Около 1 млн. лв. са за детски и спортни площадки.

Столицата ще бори бедствията с 1 млн. лв. Купуват високопроходими автомобили за “Общинска полиция”. За “Аварийна помощ и превенция” са планирани нови високопроходими спасителни коли, разширение на системата за ранно предупреждение при наводнения и изграждане на желязна решетъчна кула с термална камера и апаратура за анализ на задименост и локализация на рискови точки.

Сред здравните проекти е покупката на ехографи за 343 700 лв.

Коментари

Задължително поле