Обновяват стара пожарна в Нови пазар за 519 000 лв.

Ремонт и боядисване ще има в цялата сграда

Десетилетната сграда, в която работят огнеборци в град Нови пазар, ще бъде укрепена и санирана за над 519 000 лв. Ремонтът трябва да подобри конструктивно постройката, да преобрази коридорите и неприветливите помещения с напукана мазилка, и да повиши енергийната ефективност на сградата.

По-голяма част от средствата за обновлението са по ОП"Региони в растеж", над 70 000 лв. е националното съфинансиране, а община Нови пазар участва с 46 000 лв. В четвъртък кметът на Нови пазар Ивайло Камаджиев отиде в Районната служба по пожарна безопасност за импровизиран старт на ремонта. Дейностите са така организирани, че няма да попречат на пожарникарите да извършват спасителни операции, каза комисар Иван Иванов, шеф на Регионалната служба.

Ще бъде сменена дограмата, предвидена е външна топлоизолация, подмяна на отоплителната, електрическата и ВиК инсталацията. В старата постройка ще се прави и смяна на дървен гредоред и подова настилка на сутерена. По проекта е предвидено и изграждане на всмукателна аспирационна система за изхвърляне на изгорелите газове от автомобилите извън помещенията. Ще има средства и за тротоара край пожарната. До май идната година промяната трябва да е факт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България