Обновяват с 270 754 лева три отделения на болницата в Горна Оряховица

Извършват мащабен ремонт на три отделения на болницата в Горна Оряховица. Реконструкцията трябва да приключи средата на декември. Строителните дейности се извършват в Първо вътрешно отделение, Отделението по физикална и рехабилитационна медицина и в Отделението по УНГ-болести. Финансирането е по проект "Красива България", който Община Горна Оряховица спечели, като общата му стойност е 270 754 лева. От тях 119 998 лева са осигурени от МТСП, а 150 756 лв осигурява Общината.

Завършва работата по цялостна подмяна на електрическата инсталация, сменена е частично ВиК системата, извършени са шпакловки и боядисване на помещенията. В коридорите и стаите се поставя изцяло нова PVC настилка, всички дървени врати се подменят с PVC, сменя се дограмата и се монтират окачени тавани. В санитарните помещения ще се подмени фаянсовата облицовка, стените ще се боядисат с антибактериален латекс. Предстои монтирането на нови LED осветителни тела.

Кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев няколко пъти е посещавал лично обекта, за да провери качеството на изпълнението и спазването на сроковете.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право