Оборудваха изолатор в кв. „Надежда“ в Сливен

Община Сливен оборудва самостоятелно помещение в кв. „Надежда“, което да се използва при необходимост за изолация на лица със съмнения за коронавирусна инфекция, съобщиха от местната администрация. Предприетата мярка е необходима за улесняване достъпа на екипите на Центъра за спешна медицинска помощ и ограничаване на разпространението на вируса.

Жителите на кв. „Надежда“, на които им е наложена карантина, и техните контактни лица, които имат симптоми като температура, кашлица, затруднено дишане и не могат да се свържат по телефона с личния си лекар, с екип на спешна помощ или с инспектор от РЗИ-Сливен, могат да потърсят помощ на телефона на личния лекар д-р Диан Колев 0885961471, от 8 – 14 часа, на телефона на Сашо Йорданов, здравен медиатор, 0884135243, от 14 до 8 часа.

От общината уточниха, че след подаден сигнал на посочените контакти за връзка, съмнителните за инфекция от коронавирус лица ще могат да изчакат в изолатора екип на Центъра за спешна медицинска помощ, който да прецени състоянието на пациентите и необходимостта от последващи мерки.

В най-южната част на квартала няма достатъчно пространство и е невъзможно да преминават специализирани автомобили на Спешна помощ и пожарната.

Коментари

Задължително поле