Оборудваха три съвременни лаборатории в гимназията по електроника в Търново

Три нови учебни лаборатории създадоха в Професионалната гимназия по електроника „А.С.Попов“ във Велико Търново. „Помещенията са разположени на първия етаж. Изградени са с финансиране от националната програма на просветното министерство за професионално развитие и подобряване на образователната среда и от фирмите „Елимекс” и „Автосервиз Велико Търново”, съобщи директорът на учебното заведение Нели Николова.

Една от лабораториите е предназначена за практически и теоретически занятия на учениците от специалността „Компютърна техника и технологии и микропроцесорна техника”. Останалите две са за учениците от специалността „Електрообзавеждане на автомобилна техника”. Залите са обзаведени със съвременни уреди за диагностика, италианско производство.

Нели Николова припомни, че в гимназията предстои основен ремонт – външна и вътрешна реконструкция с подмяна на всички инсталации. 1 450 000 лева ще струва цялостното обновяване на сградата, строена през 1963 г. Средствата се осигуряват от ОП „Региони в растеж” по проект, спечелен от училището.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете