Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Обособяват 68-ма бригада Специални сили като отделен елемент от Българската армия

Заместник-министърът на отбраната Стефан Петров и изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ще участват тази сряда в Пловдив в тържествената церемония по обособяване на 68-ма бригада Специални сили като отделна основна част от Българската армия.

С приетите от Народното събрание промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, публикувани в Държавен вестник от 09.12.2016 г., бригадата Специални сили бе изведена като самостоятелен основен елемент на БА, непосредствено подчинен на Началника на отбраната и юридическо лице на бюджетна издръжка. Тази стъпка в организационното развитие и изграждане на българските Специални сили ни доближава до утвърдените евроатлантически и световни стандарти по отношение на Силите за Специални операции. Очакванията са, че това ще доведе до по-добро планиране, осигуряване, командване и управление, както и използване по предназначение на Силите за Специални операции на БА, повишаване на тяхната оперативна съвместимост и оперативни възможности.

Тържественият ритуал ще завърши с молебен за здраве на личния състав и успех и просперитет на Специалните сили, който ще бъде отслужен от пловдивския митрополит Николай. На събитието освен заместник-министъра на отбраната Стефан Петров и изпълняващия длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, ще присъстват командирите на Сухопътните войски, ВВС и военни формирования от Българската армия, представители на ръководството на МО, на местната и държавна власт на Пловдив, стопански ръководители и бивши командири и ветерани от Специалните сили.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Това на снимката не разбрах армията ли е или бригадата.

  2. И защо крайиня в дясно са го пуснали в строя, след като си е загубил тенджерата?

  3. Поредната глупост в топящата се БА.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.