Обработени против заледяване са опасните и стръмни участъци по улиците в София

През изминалата нощ екипи на снегопочистващите фирми са обработили със смеси против заледяване стръмни и опасни участъци от пътната мрежа в столицата. Това съобщиха от пресслужбата на Столична община.

Опесъчени са пътищата в природен парк „Витоша“ – Бояна- Алеко и Драгалевци- Черни връх. Към момента се изпълняват всички маршрути на градския транспорт и няма отклонения от графика.

Снегопочистващата техника ще остане в готовност за работа и през деня, а екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще проверяват за наличие на ледени висулки и ще отстраняват висулки от сгради и мостове с цел недопускане на инциденти.

Призовават се управителите на търговски обекти и на етажна собственост да почистят тротоарните площи прилежащи към техните сгради, както и да следят и премахват своевременно ледени късове – висулки от сградите. При невъзможност да премахнат ледените късове да обезопасят мястото с лента.

В кризисните центрове на общината са нощували 156 човека. Във връзка с ниски температури кризисните центове работят в рамките на 24 часа в денонощието. Гражданите могат да подават сигнали за хора, останали без дом на тел 112.

Коментари

Задължително поле