Плеймейтката Марешка отпадна от „Игри на волята“

20 интересни факта за алкохола

Над 60 са вече жертвите при експлозията в джамия в Афганистан

Апетитът за сладко е признак за лош сън

Борис Джонсън: Ще напуснем ЕС на 31 октомври, дори ако споразумението бъде отхвърлено от депутатите

Обезвредиха съмнителен предмет на лондонска улица

Йозджан Дениз нае нова вила

Меркел: Имаме много работа до постигане на споразумение по дългосрочния бюджет на ЕС

Признаха си спонсори на Мая ДБГ си спомниха, че платили билбордовете на Манолова

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Нов случай на африканска чума при диво прасе в Ловешко

Оперираха мъжа, паднал във водопад в Беласица

Регулират цените на вносни лекарства Паралелният внос ощетява потребителите

Малина Крумова: 96% от катастрофите се дължат на грешки на водача

Нередовни пътници биха кондуктор в автобус в Пловдив

Образованието в УниБИТ – търсено от младите у нас

Антон Дончев и Стоян Денчев откриват учебната година в УниБИТ – 2016 г.

Университетът по библиотекознание и информационни технологии ще посрещне 70-годишнината от създаването на Държавния библиотекарски институт (създаден през 1950 г.) и 10-годишнината от преобразуването му като университет, за 70-ти пореден път с пълни учебни зали.

За поредна година УниБИТ успешно реализира пълния си прием на студенти в образователно-квалификационната степен „бакалавър“ във всичките направления и специалности. (забел. За учебната 2018/2019 г. приемът е бил 103%). Наред с класическите специалности като „Библиотекознание и библиография“, „Печатни комуникации“, „Информационни технологии“ интерес представляват и специалностите „Комуникации и информиране“, „Национална сигурност“, „Информационни ресурси на туризма“ и „Обществени политики и практики“. За някои от изброените специалности за едно място кандидатстват 23 кандидат-студента.

Фактите говорят сами, казва проф. Стоян Денчев – председател на Общото събрание на Университета и бивш дългогодишен Ректор:

„През последните 10 години Университетът по библиотекознание и информационни технологии е едно от най-търсените висши училища в нашата страна. Ние сме се съобразили изцяло както с демографската ситуация в страната, така и с образователния пазар. И младите хора с желание търсят УниБИТ и идват да учат при нас. Наша основна цел е да предадем на студентите си знания и умения, а те са предпоставка за успешното им кариерно развитие. В УниБИТ създаваме възможности за младите хора и това е една от причините да изберат нашия университет за своето висше образование. На пазара на труда нашите възпитаници в годините доказаха, че подготовката, която имат от УниБИТ, им отваря врати, прилагат наученото в реалния живот“.

И наистина – в момента на бюрото на Ректора на Университета проф. д.н. Ирена Петева има 357 молби на кандидат-студенти, които чакат някой от приетите студенти да се откажат, за да заемат тяхните места.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.