Обраха банка в Белгия през тунели в канализацията, опразнени са около 30 сейфа

Белгийската полиция разследва обир в известния диамантен квартал на Антверпен, наподобяващ класически холивудски екшън, тъй като вратата на банковия трезор била затворена, но е открит тунел от него до близка сграда, предаде Асошиейтед прес. Опразнени са около 30 сейфа от трезора на банка БНП Париба.

Полицията не е изчислила точната стойност на изчезналите скъпоценности, които са съхранявани в сейфовете. Знае се обаче, че крадецът или крадците са проникнали в банката през тунел до подземния трезор. Тунелът започва от мазето на жилищна сграда - на стотина метра през една улица от банката.

Сигналът до полицията е подаден от охранителната фирма в неделя в 01:34 ч. следобед.

Пристигналите полицаи установили, че вратата на трезора не е отваряна и помислили, че се касае за фалшив сигнал. Тъй като алармата продължавала да работи, полицаите отворили трезора и открили опразнените сейфове и отвор в пода на подземния трезор. В изследването на тунела са участвали и пожарникари.

Прокопаните тунели са два - единият тунел е от мазето на близката сграда до канализацията, а вторият - от канализацията до трезора на банката.

Минаването през отходната тръба - с диаметър около метър - е изключително опасно, тъй като всеки момент може да се напълни с вода или с вредни изпарения.

Стотици клиенти на БНП Париба се наредиха на опашка пред банката, за да проверят дали са засегнати от кражбата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа