Отпуснаха още пари за улици на общините в Разградско Близо 10 млн. лв. станаха целевите средства, отпуснати от правителството

Децата от ДГ №6 „Щастливо детство“ поздравиха хората от Дом „Св. Петка“ в кв. „Струмско“

Европейската комисия постигна споразумение с Италия за бюджета на страната за 2019 година

Спецсъдът пусна под домашен арест Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Песков: Доставките на системите Пейтриът няма да се отразят на споразумението на Москва с Анкара за С-400

Автомобил се преобърна по таван на бул. „България“ в Пловдив Пътник е пострадал и е откаран в болница

Гръцкият президент: Няма да приемем своеволни интерпретации на споразумението за името на Македония

Отхраднаха Аполон от Централна баня

Нови 5 метростанции след 9 месеца

Все още не е ясно дали ще бъде приета оставката на белгийския премиер

Авиомузей открива ученически членски клуб

Трамваите тръгват по „Графа“ утре

Цистерна с 30 тона гориво се преобърна на околовръстния път на Казанлък Периметърът е отцепен, за да се предотврати евентуален взрив

Млада актриса изнася уроци по секс

Правителството търси независим международен консултант за анализ на концесионния договор на ски зона Банско

Обследват речното корито в урбанизираната зона на Янтра в Търново

От утре започва обследване на критични участъци в урбанизираната зона на р. Янтра и проектиране на почистването им. С помощта на специално оборудвана лодка ще бъде извършено геодезическо заснемане, заедно с проучване на хидрологията и хидроложките модели на реката. Дейностите ще обхванат целия район от квартал „Чолаковци” до тунелите под главен път I-5 Русе – Свиленград. Те са възложени на специализирана фирма след проведена обществена поръчка.

По-рано днес кметът на Велико Търново Даниел Панов и представители на изпълнителя обходиха критични точки по течението на р. Янтра, които се намират в района на квартал „Асенов”. Обследването представлява етап от проектирането на цялостно почистване на речното корито, осигуряване на проводимост на водата, изгребване на острови и наносни маси. За последно дейности в подобен мащаб са извършвани през далечната 1991 г.

Проучванията ще дадат детайлна яснота къде има места с намалена проводимост, които нарушават оттока на р. Янтра и създават условие за изкуствено повишаване на водното ниво. Подобна съществува в района под тунелите на главния път Русе – Свиленград.

На базата на резултатите ще бъде изготвен проект за почистване на дъното и бреговете в определени речни участъци, като реализацията ще бъде на етапи. Финансиране за проучванията и проектирането е осигурено от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.