Обсъдиха създаването на Професионална техническа и транспортна гимназия в Горна Оряховица

Създаването на Професионална техническа и транспортна гимназия, обединяваща горнооряховските ПТГ „Васил Левски” и ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров” обсъждаха днес колективите на двете учебни заведения. Дебатите бяха проведени  по време на срещи с началника на РУО – В.еликоТърново инж. Розалия Личева и експерти от екипа на горнооряховския кмет инж. Добромир Добрев.

Общината и Регионалното управление по образование препотвърдиха, че не предстои и никога не е коментирано закриване на учебно заведение.

Предложението за сливането на т.нар. механотехникум с гимназията по железопътен транспорт е направено от началника на РУО инж. Розалия Личева, съобразно Закона за предучилищното и училищно образование. Целта е оптимизиране на училищната мрежа от професионални гимназии с оглед повишаване качеството на  учебния процес. Предложението трябва да бъде одобрено от министъра, а сливането на двете училища би станало факт след издаване на съответната заповед.

Новото по-голямо учебно заведение ще предлага обучение с по-високо качество, а всички ученици ще останат в същите професионални направления и в паралелките, в които са приети, като така се гарантира, че ще завършат средното си образование точно според направения от тях избор. Трудовите правоотношения с учителите пък ще се уредят чрез преназначаване, обясни инж. Личева, която съобщи, че педагозите ще имат часове и ще преподават предметите си и догодина. Учителите трябва да бъдат спокойни и точно затова се организират тези срещи, категорична бе началникът на Регионалното управление на образованието инж. Личева.
Първоначално новата Професионална техническа и транспортна гимназия няма да има патрон. На по-късен етап педагогическият екип ще може да вземе решение как да се казва учебното заведение.

По време на срещите бе обсъдена и стара идея на началника на РУО – В. Търново за създаване на професионално образователно звено на база на двете училища, отговарящо на актуалните нужди на бизнеса.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.