Обсъждаха стратегията за национална сигурност в Търново

Обществено обсъждане на Стратегията за национална сигурност на Република България бе организирано във Велико Търново. Форумът събра представители на различни институции, на университетите в старопрестолния град, студенти, общински съветници, граждани, журналисти.

Заседанието бе открито от заместник-кмета на старопрестолния град проф. Георги Камарашев, който посочи, че актуализацията на стратегическия за държавата документ отговаря на динамичната глобална обстановка, на новите приоритети за сигурност и изисква включване както на централната и местна власт, така също на гражданското общество, академичните среди, бизнеса и др.

Стратегията за национална сигурност на Република България бе представена от Георги Кръстев – секретар на Съвета по сигурност към Министерски съвет и съветник към политическия кабинет на министър-председателя Бойко Борисов. Той разясни кои са новите моменти в документа и какви са стъпките в процеса на актуализацията му. Георги Кръстев коментира, че Велико Търново е един от най-важните икономически и академични центрове в България и обсъждането на стратегията в Старата столица е било задължително.

В разговорите отношение взеха също преподаватели от Националния военен университет „Васил Левски“ и Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, представители на държавни институции от Северен централен район, на службите за сигурност и обществен ред, студенти, курсанти и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони