188 стегопочистващи машини са извършвали обработки със смеси срещу заледяване през нощта в София

На 23 февруари 2019 да почерпят

Корнелия Нинова: Имаше див пазарлък по стаите за Изборния кодекс

Цветан Цветанов за преференциите: В политиката не можеш да правиш законодателство на инат

Венецуела затвори границата с Бразилия Мадуро и Гуайдо се надпреварват с концерти

България и Македония вече са с единна нивелачна мрежа

Хиляди цивилни още в капана на халифата (ИНФОГРАФИКА) Офанзивата срещу последния анклав в Сирия е към края си

Бразилски самолет докара 23 тона хуманитарна помощ на границата с Венецуела

Предупредителен код за валежи и силен вятър в цялата страна утре

Евродепутати лобират за крупен измамник в Молдова “Бизнесменът” е участник в “обира на века”

Министър Кралев откри Световната купа по ски в Банско

Президентът на Таджикистан забрани да го възхваляват Рахмон притеснен от прекаленото му популяризиране

ЕС очаква Тереза Мей да поиска тримесечно отлагане на Брекзит

Русия забранява отглеждането на мечки, паяци и скорпиони за домашни любимци

400 американски военни идват на учение на полигона „Ново село“

ОбС – Благоевград прие най-големия бюджет в историята на града – 78, 5 млн. лева

Общински съвет – Благоевград подкрепи предложението за Бюджет 2019 на кмета д-р Атанас Камбитов, съобщиха от общината. Тази година той е в размер на 78,5 млн. лева – най-високият до момента в историята на Благоевград. Бюджетът бе гласуван с 26 гласа „за“, 9 „против“ и 6 „въздържал се“. Настоящият бюджет е по-висок с над 11 млн. лева в сравнение с 2018 г.

През настоящата година ще бъдат реализирани почти всички предложения „ТИ ПРЕДЛОЖИ! КМЕТЕ, НАПРАВИ!“. За тях са заложени 510 000 лева. Предстои да бъде ремонтирана част от уличната мрежа в общината, ще бъдат изградени детски площадки, ще бъде ремонтиран басейнът в XI ОУ „Христо Ботев“ и др. По отношение на подобряване на чистотата на въздуха са предвидени сериозни мерки. За озеленяване през 2019 година средствата са завишени от 350 000 лева на 780 000 лева., улиците ще се мият поне веднъж в месеца, ще бъдат закупени нови контейнери, предвидени са и подземни такива. За селата са заделени близо 2 млн. лева. Общата субсидия за делегирани държавни дейности е в размер на 38 494 855 лева, което представлява ръст от 16% увеличение спрямо субсидията за 2018 година. Очакваните приходи от местни данъци за 2019 година са приблизително 10,5 млн.лева. В същото време очакваните неданъчни приходи за 2019 година са в размер на 12,3 млн.лева, което също е с 5% повече от предходната година.

За функция „Образование“ средствата са 27,6 млн.лева. За финансиране на местните дейности и за дофинансиране на делегираните държавни дейности в системата на образованието са планирани 3,5 млн. лева, в това число средствата за капиталови разходи са 154 хил. лева за детски градини и 442 хил.лева училища.

За специализираните институции, предоставящи социални услуги в общината са предвидени 3 млн. лева. За дофинансиране на тези дейности са планирани 730 хиляди лева за сметка на местните приходи. За капиталови разходи са предвидени средства в размер на 78 791 лв. Допълнително на сесията бяха гласувани два обекта които да бъдат включени в Бюджет 2019 г. Това са основен ремонт на покрив на хижа „Бодрост“ на стойност 30 000 лева, както и изграждане на ОВК на „Еколенд“ на стойност 13 200 лева.

През 2019 година за делегираните от държавата дейности по култура, почивно дело и спорт предвидени 1,7 млн.лева, които включват финансиране за Регионален исторически музей, Регионална библиотека и читалища. За изцяло местните дейности във функцията са предвидени 7 899 142 лв., в т.ч. капиталови разходи в размер на 984 742 лв.

Увеличени бяха средствата за спортни мероприятия с 15 000 лв. за провеждането на селска спартакиада. Община Благоевград ще реализира много сериозни инвестиции в общинската инфраструктура чрез европейско финансиране в размер на над 28 млн лева.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.