АПИ: Е-винетки може да се купят от сайта bgtoll.bg, мобилното приложение и терминалите за самотаксуване

Пецата от „Hell’s Kitchen Bulgaria“: Може да не спечелих шоуто, но спечелих сърцата на хората Най-забавният участник се ожени

Борисов инспектира строителните дейности на магистрала „Европа“ (ВИДЕО)

Караянчева: В трите години от мандата си президентът чертае разделителни линии Надявам се, че той ще промени отношението си спрямо влизането на България в ERM 2, заяви председателят на НС

Трилър с изчезналата българка на остров Родос Отишла да изхвърли боклука и да се разходи, оттогава следите й се губят

Китаец почина в Банско, вероятно е получил инфаркт

С пошлост и арогантност доубиват Вапцаров Литературни “пехотинци” правят жалки опити да атакуват таланта на поета

Ръководството на „Лафка“: Спираме оперативната си дейност заради законовите ограничения и въвеждането на държавен монопол Компанията разполага с финансов ресурс за погасяване на задължения си

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Явор Бахаров в разложкия съд

7 000 долара за еротичен круиз в Гърция

Безрадостната участ на националните кумири Горкият дякон Васил Кунчев ни гледа от небесните жилища и цъка с език

Премиерът Борисов: През последните години чувствително расте броят на българите, които се завръщат в родината

Пленум на БСП нищи бройката социалисти

17,5 млн. евро струва най-скъпият автомобил за 2019 г. McLaren F1 LM постигна най-висока цена при наддаване на търгове

Нападнатото в столичен автобус момче спечели сребърен медал на състезание по самбо

ОбС – Благоевград прие най-големия бюджет в историята на града – 78, 5 млн. лева

Общински съвет – Благоевград подкрепи предложението за Бюджет 2019 на кмета д-р Атанас Камбитов, съобщиха от общината. Тази година той е в размер на 78,5 млн. лева – най-високият до момента в историята на Благоевград. Бюджетът бе гласуван с 26 гласа „за“, 9 „против“ и 6 „въздържал се“. Настоящият бюджет е по-висок с над 11 млн. лева в сравнение с 2018 г.

През настоящата година ще бъдат реализирани почти всички предложения „ТИ ПРЕДЛОЖИ! КМЕТЕ, НАПРАВИ!“. За тях са заложени 510 000 лева. Предстои да бъде ремонтирана част от уличната мрежа в общината, ще бъдат изградени детски площадки, ще бъде ремонтиран басейнът в XI ОУ „Христо Ботев“ и др. По отношение на подобряване на чистотата на въздуха са предвидени сериозни мерки. За озеленяване през 2019 година средствата са завишени от 350 000 лева на 780 000 лева., улиците ще се мият поне веднъж в месеца, ще бъдат закупени нови контейнери, предвидени са и подземни такива. За селата са заделени близо 2 млн. лева. Общата субсидия за делегирани държавни дейности е в размер на 38 494 855 лева, което представлява ръст от 16% увеличение спрямо субсидията за 2018 година. Очакваните приходи от местни данъци за 2019 година са приблизително 10,5 млн.лева. В същото време очакваните неданъчни приходи за 2019 година са в размер на 12,3 млн.лева, което също е с 5% повече от предходната година.

За функция „Образование“ средствата са 27,6 млн.лева. За финансиране на местните дейности и за дофинансиране на делегираните държавни дейности в системата на образованието са планирани 3,5 млн. лева, в това число средствата за капиталови разходи са 154 хил. лева за детски градини и 442 хил.лева училища.

За специализираните институции, предоставящи социални услуги в общината са предвидени 3 млн. лева. За дофинансиране на тези дейности са планирани 730 хиляди лева за сметка на местните приходи. За капиталови разходи са предвидени средства в размер на 78 791 лв. Допълнително на сесията бяха гласувани два обекта които да бъдат включени в Бюджет 2019 г. Това са основен ремонт на покрив на хижа „Бодрост“ на стойност 30 000 лева, както и изграждане на ОВК на „Еколенд“ на стойност 13 200 лева.

През 2019 година за делегираните от държавата дейности по култура, почивно дело и спорт предвидени 1,7 млн.лева, които включват финансиране за Регионален исторически музей, Регионална библиотека и читалища. За изцяло местните дейности във функцията са предвидени 7 899 142 лв., в т.ч. капиталови разходи в размер на 984 742 лв.

Увеличени бяха средствата за спортни мероприятия с 15 000 лв. за провеждането на селска спартакиада. Община Благоевград ще реализира много сериозни инвестиции в общинската инфраструктура чрез европейско финансиране в размер на над 28 млн лева.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.