ОбС-Велинград спасява общински имоти за милиони в СПА столицата на Балканите

Община Велинград

Старейшините в местния парламент във Велинград се събраха на извънредно заседание, за да спасят общински имоти за милиони левове, като подкрепиха с гласовете си предложението на кмета д-р Костадин Коев за преобразуването на над 100 парцели от частна общинска в публична общинска собственост.

Извънредната сесия бе наложителна с цел предприемане на превантивни действия и защитни мерки по отношение на наложените запори от страна на сметопочистващата фирма "Еко -Титан", с която община Велинград е в съдебни процедури. Запазването на общинската собственост от посегателства и бъдещо обезпечение по запорите, наложени от "Еко -Титан", бе гласувано единодушно от всички общински съветници.

Тяхното решение на практика защити над 100 общински сгради и парцели от смяна на собствеността. Сред преобразуваните обекти бяха и обособените части от бившата дискотека "Пикадили", които са общинска собственост. Финансовите претенции на комунална фирма "Еко - Титан" са за над 7 млн. лв. неуредени сметки по договор, подписан още по времето на предишния кмет на Община Велинград Иван Лебанов, за почистване, сметосъбиране, сметоизвозване и озеленяване на курортния град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони