35 сигнала за мръсен въздух в Бургас, РИОСВ на крак

Камион блъсна на заден ход баба в Хасково

Прокуратурата разследва насилие над 2-годишно момиченце в детска ясла в Ловеч

Тежка катастрофа между два микробуса на пътя Русе-Бяла

Варна посвети над 200 събития на титлата „Европейски град на спорта 2019“ Финалът дават безплатен концерт и демонстрации

Папа Франциск и Цветан Цветанов са най-търсените личности от България в Google

ЕС не може да приеме Истанбулската конвенция без съгласие на всички държави членки

Правителството осигури 1,38 млрд. лв. за довършването на магистрала „Хемус“

Голям пожар избухна в завод за бои в Екатеринбург (ВИДЕО)

Кола връхлетя автобусна спирка, по чудо няма пострадали

Вижте какво реши Министерски съвет днес, 11 декември 2019 г.

Глобиха 1000 лева баща, набил детска учителка

Ан Хатауей стана майка за 2-ри път (СНИМКИ)

Двама арестувани за наркоразпространение в Пловдив Полицията е иззела близо 4 кг марихуана

Ломски полицаи върнаха всичките пари на обрана жена

ОбС-Карлово ще решава съдбата на управителя на градската болница Шефът на местния парламент поиска освобождаването на д-р Пелев заради лошото финансово състояние на МБАЛ „Д-р Киро Попов” и голямото текучество на кадри

Съдбата на управителя на МБАЛ „Д-р Киро Попов” в Карлово д-р Христо Пелев ще бъде решена на насрочената за 31 август (четвъртък) сесия на Общинския съвет, след като председателят на местния парламент Теодор Шойлеков (ПП ГЕРБ) внесе докладна с искане за освобождаването на шефа на здравното заведение.

Лошото финансово състояние на общинската болница, слаби мениджърски умения и голямото текучество на лекари и медицински сестри са само част от мотивите, заради които Шойлеков внася докладна с искане за назначаване на нов управител на МБАЛ „Д-р Киро Попов”. Останалите мотиви са свързани с „неосъществяването на оздравителния план, пълния провал на преговорите да заработи отново хирургичното отделение и невъзможността да бъде стимулиран медицинския персонал да получава възнаграждения според извършената работа”.

В същото време общинската болница трупа огромни загуби, като само за първото шестмесечие на 2017 г. те надхвърлят 250 000 лв., като рекордьор по дългове е клиничната лаборатория със 164 000 лв. В този четвърт милион лева не влизат големите разходи за лекарства и консумативи, които са в пъти над нормите установени за този тип лечебни заведения, става ясно от докладната на шефа на ОбС-Карлово, който алармира и за прекомерни разходи по отношение на външни услуги и медицински консумативи в местната болница и че продължават да напускат лекари и сестри. Теодор Шойлеков смята, че са необходими много спешни мерки за оптимизиране на разходите и справедлива система за разпределение на възнагражденията, свързана със свършената работа от медицинския персонал, но за целта трябва нов модел на управление и нов шеф на МБАЛ „Д-р Киро Попов”.

Към момента д-р Христо Колев отказва всякакъв коментар по темата. В понеделник докладната на Теодор Шойлеков ще бъде разгледана и дискутирана на заседание на постоянната комисия по здравеопазване, социални дейности и екология към ОбС-Карлово.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.