ОбС-Пловдив гласува 700 000 лв. за проектиране на инфраструктурни проекти

Строителните дейности ще стартират едва догодина

Обща сума от 700 000 лв. от бюджета на Община Пловдив за 2017 г. ще бъде пренасочена за проектиране на мащабни инфраструктурни проекти, чиято реализация ще започне едва догодина, гласуваха във вторник общинските съветници по време на редовната сесия на местния парламент. Предложението на кмета Иван Тотев бе подкрепено от 34 старейшини, други 7 гласуваха „въздържал се”, а двама бяха „против”.

С отпуснатите пари ще се проектира цялостната реконструкция на „Рогошко шосе”, изграждането на нова мрежа от велоалеи в града, както и новият надлез, който ще свързва районите „Южен” и „Тракия” между „Кукленско шосе“ и улица „Цар Симеон. Парите от продажбата на общински нефинансови активи градоначалникът Иван Тотев предлага да отидат за разширение на бул. „Васил Априлов” в участъка от ул. „Войнишка слава” до бул. „Шести септември”, както и да се променят гласуваните преди няколко месеца от ОбС източници за финансиране на този обект, което ще доведе до намаляване на собствените средства от 767 000 на 127 000 лв.

unnamed-18Разликата от 640 000 лв. пък ще остане в резерв  за непредвидени и неотложни разходи по изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа, гласеше още предложението на кмета, подкрепено с гласовете на мнозинството в местния парламент. Изграждането на продължението на бул. „Македония“ до бул. „Ал. Стамболийски“ и ул. „Поручик Въльо Стефов” ще глътне 70 000 лв.,  за премахването на паважа и ремонта на ул. „Даме Груев“ ще отидат 40 000 лв.,  за улица „Полет” в участъка от ул. „Васил Левски” до „Брезовско шосе” са заделени 120 000 лв., за бул. „Хаджи Димитър” – 70 000 лв., за ул. „Любен Каравелов” – 50 000 лв., за ул. „Богомил” – 20 000 лв. и т.н.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони