В Банско подариха ново „Ауди” по случай откриването на зимния сезон Курортът приветства новия сезон с над 140 награди, концерт на „Ъпсурт” и обилен снеговалеж

Арестуван е заподозрян за убийството в Шумен

Басейнова дирекция стартира наказателна процедура срещу НЕК заради замърсяването на р. Въча

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Не трябва да вярваме на наложените епитети и марки (ВИДЕО)

Марк Жирардели, собственик на ски зона Банско: Без втора кабинка курортът няма как да се развива, ще изпадне в застой

Наводнени пътища и спрени фериботи в Гърция заради силна буря

19-годишен, наръган с нож, издъхна в Шумен

Вълшебната работилница на Дядо Коледа гостува на децата на служителите на МВР

СЗО: Босна и Херцеговина е наравно с африкански страни по брой на заболелите от морбили

Над 60 хиляди домакинства във Франция са без ток след проливни дъждове и силен вятър

Русия приключи първото изпитание на най-мощния си ледоразбивач „Арктика“ (ВИДЕО)

Агент 007 няма време да умре с новия Defender Офроудърът на Land Rover вилнее във филма за Джеймс Бонд

Див популизъм в Общинския съвет в Стара Загора води до голям финансов дефицит за дейностите в чистотата

МВР отчете повече жертви в катастрофи през 2019 г., стартира мащабна операция за безопасност на пътя

Българите вече са по-бързи от Мат и Жирардели, Банско още чака втора кабинка

Обща система за видеонаблюдение изграждат в Пловдивско

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Кметовете на всичките 18 общини в Пловдивска област ще подпишат на 24 ноември меморандум и ще създадат работна група от специалисти и представители на ОДМВР, която да изготви проект за създаване на единна система за видеонаблюдение и общ координационен център.
Това решение се взе във вторник на среща по въпросите на сигурността с участие на зам.-областните управители Георги Пилев и Иван Антонов. Решено бе да се изготви цялостна концепция за единна видеосистема, която да има единно управление и да може в бъдеще да се  надгражда. Това е пилотен проект и първи по рода си у нас. Системата ще е с общ софтуер и ще се изгради в няколко кръга. Община Пловдив вече е разработила такъв проект, включващ 11 входно-изходни артерии на града.
Вторият етап ще обхване входно-изходните артерии на общините, а третият – на областта. Очаква се системата да допринесе за по-добро опазване на обществения ред и сигурност на населението и до повишаване на разкриваемостта на престъпленията. Системата ще дава възможност за разпознаване на номера на МПС и лица, ще бъдат наблюдавани пътни артерии и стратегически обекти. От общия координационен център в областна управа ще се наблюдават всички видеокамери в региона и ще се проследява в реално време криминологичната обстановка по места.
Към проекта ще се интегрират локалните мрежи за видеонаблюдение, изградени в много населени места, след като се пригодят към единния софтуер. Областна управа ще координира и внесе искане за отпускане на нужните средства за изграждане на системата и на оперативен център за видеонаблюдение, който ще е разположен във Второ РУ на МВР-Пловдив. Контролният център ще е свързан с националните служби за сигурност.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.