Пиян шофьор е виновен за катастрофата, в която загина сръбският певец Шабан Шаулич

Карлос Контрера от ВМРО: Гетата са язва – на ход са МВР, Прокуратурата, КПКОНПИ и съдебната власт

Кирил, коафьорът на Мис Свят Салонът на българина е номер 1 в Канада и финалист в наградите на Северна Америка

200 000 души протестираха срещу съдебния процес на 12-те каталунски лидери

Клиентка спечели срещу енерго, няма да плаща 2 681 лв. за ток Изправността на електромера е отговорност на дружеството, не на клиента

БСП напуска парламента Това реши Националният съвет на партията

Издирват 19-годишен младеж от ромския квартал за убийството в Кюстендил

Известният сръбски певец Шабан Шаулич е загинал в катастрофа

Модерен автополигон изграждат в Горна Оряховица Инициативата е получила одобрението на местната власт

Мащабна операция за обезвреждане на бомба от Втората световна война в Париж

Автобус и тролей се удариха на Орлов мост в София

Знакова сграда ще приюти социални институции

Рязко увеличаване на децата, извършили противообществени прояви в Търговище Кражби и повреждане на обществено имущество са основните прояви

Удостоиха с грамота единственото приемно семейство в Ресен Повод бе Международният ден на спонтанните актове на доброта

Георги Дерменджиев: Напълно наясно съм защо „Левски“ няма трофей 10 години

Общественият посредник на Благоевград доц. д-р Валентин Василев направи отчет за дейността си до този момент

Общественият посредник на територията на община Благоевград, доц. д-р Валентин Василев, даде брифинг във връзка с изтичането на първия месец от обявяването на приемно време за гражданите. Той запозна присъстващите на срещата с основните моменти от дейността му до този момент.

Общественият посредник на територията на община Благоевград, доц. д-р Валентин Василев

25 граждани са посетили доц. Василев в обявените приемни дни. Основните проблеми, които той посочи се разделят в три групи – лични, проблеми, при които гражданите са поискали конфиденциалност на посещенията си, такива в които се поставят въпроси за бъдещи намерения на Общината във връзка с инвестиционни и ремонтни дейности, случаи с дългогодишни имотни спорове и такива със социален оттенък /търсене на помощ и подкрепа при социално значими индивидуални и обществени проблеми. Любопитна подробност в отчета беше присъствието на гражданин на Петрич и трима граждани на Рила, потърсили консултация при Обществения посредник на Благоевград.

В организационен аспект доц.д-р Василев представи няколко осъществени дейности: разработена бланка заявление за прием на граждани, създадена информационна база на сайта на Общината /предстоящо поетапно запълване с нови рубрики и информация/ -http://www.blgmun.com/cat3/Ombudsman/, създадена електронна поща: ombudsman_blgd@blgmun.com, обособено работно място, утвърден след консултации график за прием, изградена индивидулална система за документооборот, израбтени индивидуални печати за входяща, изходяща поща и за институционална идентичност.

Общественият посредник на територията на община Благоевград, доц. д-р Валентин Василев

В информацията, за дейността в рамките на един месец, присъстваха и участие в инициативи, конференции, кръгла маса, обществена дискусия, организирана в парламента от националния Омбудсман Мая Манолова и Националното сдружение на местните обществени посредници в страната.
Доц. д-р Василев обясни, че в деловодството на Народното събрание е внесен проект за промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, регламентиращ избора и правомощията на обществените посредници в българските общини.

„Това, което съм заложил като предстоящи дейности в бъдеще са изготвяне на експертен анализ за идентифицирането на добри практики, предстои да се изготви график с кметовете на малките населени места във връзка с изнесени приемни, предвиждам и подготовка и представяне на идейни проекти за ритуализация на дейността и функциите на Обществения посредник“, обясни още Общественият посредник на Благоевград. Той пое ангажимент за регулярни брифинги за представяне на текущата дейност на институцията.

В края на срещата, доц. д-р Валентин Василев благодари за съвместната работа и оказаното съдействие на Община Благоевград, Общински съвет- Благоевград, РУО- Благоевград, ръководствата на учебни заведения, детски градини, ясли, както и на социалните заведения в града.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.