Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 10 декември 2019

На 10 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 10.12.2019

Тихият талант, в който всички припознават Пирло

Мишел Бачелет: Глобалното затопляне може да предизвика кризи в сферата на човешките права

Трансджендър лудост в Холивуд

Кола се преобърна и падна в коритото на Старата река в Казанлък

Москва вдига ракетен купол над Арктика

Жълт код за мъгла в 13 области утре

Две деца и двама възрастни с опасност за живота

Премиерът Борисов: Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика

България е 52-ра по човешко развитие Лидери сме на Балканите, изпреварваме и Турция

Нараства интересът към къщи край Бургас Най-скъп е кв. “Братя Миладинови”

Две деца пострадаха при челен удар в Шумен

Запечатват заведения на фирми бушони Трупат задължения за 1-4 млн. лв., но не ги плащат

Общественият посредник на Благоевград доц. д-р Валентин Василев направи отчет за дейността си до този момент

Общественият посредник на територията на община Благоевград, доц. д-р Валентин Василев, даде брифинг във връзка с изтичането на първия месец от обявяването на приемно време за гражданите. Той запозна присъстващите на срещата с основните моменти от дейността му до този момент.

Общественият посредник на територията на община Благоевград, доц. д-р Валентин Василев

25 граждани са посетили доц. Василев в обявените приемни дни. Основните проблеми, които той посочи се разделят в три групи – лични, проблеми, при които гражданите са поискали конфиденциалност на посещенията си, такива в които се поставят въпроси за бъдещи намерения на Общината във връзка с инвестиционни и ремонтни дейности, случаи с дългогодишни имотни спорове и такива със социален оттенък /търсене на помощ и подкрепа при социално значими индивидуални и обществени проблеми. Любопитна подробност в отчета беше присъствието на гражданин на Петрич и трима граждани на Рила, потърсили консултация при Обществения посредник на Благоевград.

В организационен аспект доц.д-р Василев представи няколко осъществени дейности: разработена бланка заявление за прием на граждани, създадена информационна база на сайта на Общината /предстоящо поетапно запълване с нови рубрики и информация/ -http://www.blgmun.com/cat3/Ombudsman/, създадена електронна поща: ombudsman_blgd@blgmun.com, обособено работно място, утвърден след консултации график за прием, изградена индивидулална система за документооборот, израбтени индивидуални печати за входяща, изходяща поща и за институционална идентичност.

Общественият посредник на територията на община Благоевград, доц. д-р Валентин Василев

В информацията, за дейността в рамките на един месец, присъстваха и участие в инициативи, конференции, кръгла маса, обществена дискусия, организирана в парламента от националния Омбудсман Мая Манолова и Националното сдружение на местните обществени посредници в страната.
Доц. д-р Василев обясни, че в деловодството на Народното събрание е внесен проект за промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, регламентиращ избора и правомощията на обществените посредници в българските общини.

„Това, което съм заложил като предстоящи дейности в бъдеще са изготвяне на експертен анализ за идентифицирането на добри практики, предстои да се изготви график с кметовете на малките населени места във връзка с изнесени приемни, предвиждам и подготовка и представяне на идейни проекти за ритуализация на дейността и функциите на Обществения посредник“, обясни още Общественият посредник на Благоевград. Той пое ангажимент за регулярни брифинги за представяне на текущата дейност на институцията.

В края на срещата, доц. д-р Валентин Василев благодари за съвместната работа и оказаното съдействие на Община Благоевград, Общински съвет- Благоевград, РУО- Благоевград, ръководствата на учебни заведения, детски градини, ясли, както и на социалните заведения в града.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.