На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Построяването на Пентагона е свързано с числото на дявола Конспиратори смятат, че петоъгълната постройка е само видимата част на додекаедър, скрит под земята

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Обществен комитет брани Военния факултет в Шумен

Кметът Любомир Христов е разговарял със заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и заместник-командира на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев по проблеми на Военния факултет в града. Двамата са гости на града по повод информационната кампания за набиране на войници. В общината са обсъдени въпроси, свързани с промените във военно-образователната система, които предстоят във връзка с възстановяването на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия и бъдещето на Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен към Националния военен университет „Васил Левски“.

Градоначалникът е информирал гостите, че в града е създаден Обществен комитет с участието на народни представители от различни политически сили. В него са включени още областният управител проф.СТефан Желев и председателят на Общинския съвет проф.Борислва Беджев. „Аз също се присъединявам към този комитет, защото всички сме притеснени за бъдещето на факултета. С военното училище са свързани съдбите на много хора в нашия град и за за нас е много важно то да се запази в този вид, в който съществува в момента“, заявил е кметът.

Полковникът от резерва доц. д-р Радослав Узунов, бивш началник на военното училище в Шумен и настоящ общински съветник, е връчил декларация на ген.-лейтенант Димитър Илиев, в която се настоява да се запази структурата на Националния военен университет „Васил Левски“ с Факултет „Общовойскови“, Департамент „Езиково обучение и физическа подготовка“ и обслужващи звена във Велико Търново,

Факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ и Департамент „Чуждоезиково обучение“ и обслужващи звена в Шумен. Освен това в основните звена да се запази обучението по акредитираните професионални направления и специалности, както и академичният, преподавателският състав и учебно-материалната база.

Генерал Илиев е изразил готовност да подкрепи исканията на Обществения комитет, посочени в декларацията, и да постави въпроса за разглеждане в Министерството на отбраната. На срещата в кабинета на кмета е участвал и подполковник Георги Георгиев, началник на Военното окръжие в Шумен, съобщават от общината.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.