Обществото на отегчените селфита Тиквичките изместиха мигащите котета

Все по-рядко виждам селфи с книга

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Еврика! Еврика! Така, както щастливият Архимед от ваната си и аз извиках при вида на няколко селфита, противоречащи на казионните щраквания и пози. Виждате ли какво става, дами и господа, след подскачащите палета, търкалящи се бебета и монтажи на гледки от Дубай – вече имаме селфи с тиквичка.

Направил си го е отличен художник, момче с брада и много изложби. Това е новата мода, види се, която пъха възлести пръсти в отвърстието на безвкусиците, завладели социалното пространство.

И истина ви казвам, харесвам тази нерегламентирана абстракция, чиито предни колела мачкат конвенционалното и поради тази причина – скучно.

Настъпват ли лоши времена за поникналите в съзнанието и пръстите ни емотиконки, подобни на някогашните ваденки, само че пльоснати в океана от слабо креативни потребители… Помните ли фермите във фейсбук- пълен фалит на време, емоция, интерес.

Днес всички “фермери” гонят онлайн Михаля, минали през минорните изживявания с покемони и тамагочита. Което говори, че потребителската вярност е валидна колкото чаша кисело мляко на припек.

Изпарява се, а преди това се вкисва.

Все по-рядко виждам селфи с книга, а ако се намери такова, то е с някой прехвален роман, който дори няма да нарека булеварден, защото булевард е и “Витошка”, но също и “Шанз Елизе”.

Селфи разнообразието докарва до такава изобретателност хората, че въпреки няколкото добри примера, в наличност са кухи режисури на скучни битиета, минаващи през кухнята на мама, в доматените градини на баба и в плевнята на дядо. Тоест, нищо по-различно от времената на Гераците, с разликата, че тогава не е имало техника, която да заснеме румените бузи на момите, рисувани от Майстора.

А може би тогава това поведение да е било подсъдно… Днес да ги съди времето, което дава шансове да сме звезди за един ден и осмивани за цял живот. Казах!

 

Fashion Idol

Ким Катрал

Истинска модна икона по подразбиране, актрисата Ким Катрал е и сексът и градът за поколения. Израсналите със страстните и сцени в едноименния сериал, вече са достатъчно узрели, за да забележат стила є – вариращ между корпоративната бизнесдама и съблазнителната градска жена, оставаща сама на бара.

Днешният кадър откроява Ким като ведра зряла жена, по която все още си падат юпита и разглезени милионерски синове с яхта и скъп автомобил. Катрал излъчва онова пленително, почти парализиращо влияние, което те държи едновременно предпазлив и разсъблечен. Синьото е добра препоръка за дамите с характеристиките на актрисата от “Сексът и градът”.

Бижутата подържат вярата ни в камъните, дори те да не са скъпоценни. Така ролята на безценни се отдава на очите, на прическата, на хармонията между изброеното…

 

Той е “Гълъбо”

Вида Пиронкова показа сина си

Великолепно лято прекарва интелектуалката Вида Пиронкова. След известни емоционални рокади, днес тя се наслаждава на компанията на сина си Ксантос, пристигнал за ваканцията в България. Роденият под знака на рак младеж е особено горд заради успехите на прочутата си майка – съответно и дъщеря на Енчо Пиронков. Двамата посещават възможно най-много модни и светски събития, като камерите не спират да се спират върху сензационната двойка. Това е може би първото по-дълго посещение на сина на Вида в България и засиленият интерес към него не учудва никого. Ксантос е роден в Гърция от брака на Пиронкова с грък, който тази година дори се кандидатира за кмет на градчето, в което пребивава семейството. Ксантос е вдъхновението на композиторката за песента и Гълъбо, донесла и толкова много успех.

 

Музика за ценители

Репин ще свири в Пловдив с Найден

Покорилият световните сцени и сърцата на милиони почитатели цигулар Вадим Репин гостува в България по покана на диригента и директор на Софийска филхармония Найден Тодоров. Той ще свири в зала “България” на 3 октомври, а концертът му в града под тепетата ще се състои на 4 октомври в комплекс “Сила”.

Талантливият виртуоз храни топли чувства към страната ни, с която е свързан от ранна детска възраст. Той е само на 13, когато през 1984 г. дебютира на сцената на зала “България” и това прави родината ни да е любима негова дестинация, независимо от наситената му програма, която включва турнетата с Лондонския симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър NHK в Токио, Карнеги Хол в Ню Йорк, зала “Плейел” в Париж, Концертгебау в Амстердам, Роял Албърт Хол и др.

Концертът в Пловдив ще е изпълнен с неповторим заряд за диригента Найден Тодоров, който е роден и израснал в града под тепетата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.