Прасе с африканска чума е отстреляно в землището на Стралджа

Извънредна среща на върха на ЕС на 20 февруари за бюджета

„Белингкат“: Човекът от записа по случая „Гебрев“ е участвал в отравянето с „Новичок“ срещу Скрипал

Ново силно земетресение разтърси Турция

Фейсбук се срина в редица страни

Прокуратурата разследва случая с мъртвата риба в река Марица

Алпинистът, пострадал край водопада Рилска Скакавица, е с фрактура на бедрена кост Мъжът е стабилизиран, съобщават от УМБАЛ "Св. Анна"

Пащърнакът усилва имунитета Може да се консумира и суров, и сготвен

САЩ евакуира със самолет всички свои граждани и дипломати от района на Ухан в Китай

Трима демонстранти са убити в Ирак

Започна спешното заседание на НКП на „Левски“

Спасяват пострадал турист на Скакавишкия водопад с хеликоптери, транспортират го в болница

Китай спира груповите екскурзии в чужбина и страната

Полицията в Пловдив с масирани проверки на месопреработватели Разследват хранително предприятие за незаконен добив на подпочвени води

Самолет не успя да кацне в Испания заради бурята „Глория“ (ВИДЕО) Скоростта на вятъра е била 97 км/час

Общинарите на Варна с 3 пъти едноминутно мълчание

Три пъти отдаваха почит с едноминутно мълчание общинските съветници във Варна на последната си сесия за 2016 г. Първият път скочиха на крака в памет на жертвите на Народния съд. След това по предложение на местния соцлидер Борислав Гуцанов отдадоха почит на разстреляните на 20 декември 1943 жители на Ястребино, между които и шест деца. Накрая се поклониха на жертвите от ада в Хитрино.

Серията щеше да продължи след предложение да се почете и паметта на кап. Георги Георгиев, който на днешната дата преди 39 години е завършил околосветското си плаване. Това е абсурд, да се почита нещо, с което трябва да се гордеем, пресече поредното ставане на крака общинският съветник Костадин Костадинов.

С отсъстващи 10 души в пленарна зала и с 32 гласа „за“, 5 „против“, беше приета актуализацията на бюджета на община Варна, който от 243 млн. лева стана 253 млн. лева. Увеличението с 10 млн. лева идва от държавна субсидия и с над 5 млн. лева събрани повече данъци в местната хазна.

Борислав Гуцанов поздрави за това кметската администрация, но остро реагира, че актуализацията на „изхарчени пари“ се приема едва сега, наричайки „дежа вю“ случващото се всяка година. Забавянето е от късното отпускане на средствата за ремонта на охранителните канали в „Аспарухово“ от държавата в размер на 8.5-9 млн. лева, обясни зам.-кметът по финанси Пейчо Пейчев.

Само завишението от единствения местен данък придобиване, който беше увеличен от 2.6 на 3 на сто, донесе 3 млн. лева на местния бюджет. От туристическия данък влязоха с 300000 лева повече от прогнозната сума.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.