Общинари и полицаи се срещнаха с жители на Свищов

Директорът на Областната дирекция на МВР във Влеико Търново старши комисар Димитър Машов, началникът отдел „Охранителна полиция“ комисар Стефан Николов и началникът на РУ – Свищов гл. инсп. Момчил Златев се срещнаха във вторник с кмета на Община Свищов Генчо Генчев и председателят на Общинския съвет в крайдунавския град д-р Кристиян Кирилов. По време на срещата ръководството на областната дирекция на МВР предложи в Свищов, съвместно с общината да бъде изграден Детски център за превенция на безопасността на движение, пожарната безопасност и престъпността. Генчо Генчев и Кристиян Кирилов приеха предложението и се съгласиха в кратки срокове да намерят подходящо помещение, където да бъде разположен той. Идеята е помещенията да бъдат разделени на кътове и да се оборудват с манекени, облечени с полицейска и пожарникарска униформи, пътни знаци и др. пособия, необходими за работата с малчуганите. По този начин деца от цялата община ще имат възможност да посещават центъра и да се запознават с работата на полицейските служители и огнеборците, с най-важните правила за безопасност на движението, вредата от тютюнопушенето и наркотичните вещества и др. актуални теми. Такъв център вече работи във великотърновското село Балван.

Пред жителите на Свищов и село Ореш старши комисар Машов обясни, че идеята на срещите е да чуе от хората дали са доволни от работата на полицейските служители, ако имат забележки и препоръки да ги споделят, за да се подобри дейността на униформените и да се осигури спокойствие и сигурност на населението. На срещата присъстваха представители и на частни охранителни фирми в региона, които изразиха искрено задоволство от съвместната работа със служителите от РУ – Свищов. По думите им ежемесечно се провеждат съвместни срещи, на които се обсъжда оперативната обстановка и характерните за региона престъпления. Набелязват се и мерки за справяне с тях. Хората в Свищов поискаха да се поднови хоризонталната маркировка и де се забрани престоя на автомобили в определени участъци в централна градска част. Старши комисар Машов разясни, че ще се направи обследване в проблемните участъци, съвместно със служители на Община Свищов и Пътна полиция и ще се направи необходимото за обезопасяването им.

Задоволство от работата на полицейските служители изразиха и жителите на с. Ореш. Те обясниха, че имат постоянна връзка с полицейския инспектор и взаимно си помагат за разкриване и предотвратяване на престъпления. По думите им още по-добре ще бъде, ако в тъмните часове на денонощието имат улично осветление или ако бъде монтирана камера за видеонаблюдение на подходящо място в селото. Жителите на Ореш споделиха, че периодично биват тормозени от телефонни измамници и въпреки провежданите беседи и раздаваните материали има хора, които попадат в капаните им.

Старши комисар Машов разясни отново основните и най-често прилагани схеми и даде препоръки как трябва да се реагира при подобни обаждания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони