Общинари от Търново подпомагат лечението на болно момиче

Общинският съвет и Общинската администрация във Велико Търново подпомагат финансово семейството на 13-годишната Никол Георгиева, чието лечение от Сарком на Юинг ще струва 165 000 евро. По време на сесия на местния парламент в четвъртък следобяд съветниците одобриха предложението на кмета Даниел Панов от бюджета на Община Велико Търново да бъдат отделени 2000 лева, а 3000 лева да бъдат дарени на семейството на Никол от средствата за разходи на Общинския съвет.

Областният лидер на БСП и общински съветник Петко Тюфекчиев внесе предложение от парите за разходи на съветниците да се заделят 2000 лв. Инж. Станислав Рашков поиска местните парламентаристи да дадат 5000 лв., като при гласуването коригира сумата на 3000 лв. Прие се неговото предложение с по-голямата сума.

„Благодаря на децата на Велико Търново, които подеха такава мащабна кампания за събиране на средства за Никол. Те ни показаха как трябва да се обединяваме и да работим заедно, а не да се делим.” – каза кметът на Старата столица инж. Даниел Панов. Той съобщи, че служителите на Общината вече са събрали помежду си над 3000 лева.

Съветничката Калина Широкова призова колегите си да дарят едно свое месечно възнаграждение в помощ на Никол Георгиева. За целта е създадена дарителница, която ще е на разположение на местните общинари около 10 дни.

Емоционално подкрепи дарителската кампания д-р Точков, чийто пациент първоначално е била 13-годишното момиче. „Ние направихме нужните изследвания и я насочихме към правилните специалисти. Искам да подчертая, че и сега за нея се грижат лекари, които са великотърновци и са страхотни професионалисти в своята област. Не мога да ви опиша какво изпитва една майка в момент като този, затова моля да подкрепим семейството.” – каза д-р Точков.

Мирослав Трифонов и Стефан Михайлов призоваха колегите си да се направи глобална стратегия за подпомагане на семейства, изпаднали в такова положение, като за целта се потърси съдействието и на депутатите от региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони