Двама души са арестувани заради трафик на 10 кг кокаин в София

Варненската среща ЕС-Турция е под въпрос

Д-р Куин Лечителката се снима за “Плейбой”

Албания и Македония ще започнат преговори за присъединяване към ЕС

Катастрофа на пътя между село Церово и Благоевград взе една жертва

Волен Сидеров: Нямаме претенции към поста енергиен министър

Антон Кутев: Тече процес по самосваляне на правителството

Радослав Янков: Не оправдах собствените си очаквания

“Ислямска държава” пое отговорност за самоубийствения атентат в Кабул

БЛС ще решава днес дали да бъде даден мандат за подписване на Националния рамков договор със НЗОК

Днес отбелязваме Тодоровден

Намалено водоподаване в Пловдив Причината е едновременна авария в половината от помпените станции

Цветан Цветанов в Брест: Цецо Луканов ще бъде кмет на всички жители на Брест

Гласуването в ООН на резолюцията за примирие в Сирия беше отложено за днес

Един човек загина, а шестима са ранени при самоубийствен атентат в Кабул

Общинари се обявиха против закриването на прокуратура

Общинският съвет в пограничния добруджански град Генерал Тошево се обяви против евентуалното закриване на местната районна прокуратура.

Съветниците гласуваха декларация, провокирана от плановете за промяна в съдебната карта на България, които ще доведат до съкращаване на броя на прокуратурите на територията на Добричка област.

Документът ще бъде изпратен до Пленума и Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, Комисията по анализ и отчитане степента на натовареност на органите на съдебната власт и главния прокурор.

В декларацията се посочва, че Генерал Тошево е втората по големина община в региона и десетата в цялата страна. През нея преминава международен трафик от и до Украйна, Молдова и Румъния.

Функциите на Районната прокуратура са свързани и с правоохранителната дейност на сухопътна граница между България и Румъния с дължина 68,4 км. Съветниците допълват, че броят на предприятията в Генерал Тошево се е увеличил над два пъти за 5 г., обработваемите площи 795 000 дка, а след 2013 г. се наблюдава тенденция на ръст на престъпленията предимно срещу собствеността.

През последната година има и скок на опитите за незаконно преминаване на държавната граница. Затова изкуственото съчленяване на Районната прокуратура в Генерал Тошево с която и да е друга в областта би довело до липса на всякакви стандарти за ефективно управление, бързо и справедливо правосъдие, категорични са съветниците.

Те припомнят, че общината е предоставила безвъзмездно част от газифицирана и обществено достъпна сграда за нуждите на обвинението и е оборудвала единствената в цялата Добричка област “Синя стая” за изслушване на деца.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.