Общината вдигна кола, загробена от 8 години

trsh2308-2Община Шумен освободи паркинг край блокове в центъра на града от стар Вартбурт, който не бил помръдван от 8 г. Поне това става ясно от последната му платена застраховка през 2009 г. В сряда работници на фирма "Метарекс", с която общината има договор за премахване на гниещи коли по улиците на град, вдигна возилото от кв."Херсон". То беше откарано на площадката на ул. "Цветан Зангов" за разкомплектоване, какъвто е реда.

Това е пети автомобил, който се премахва принудително, защото собствениците не са предприели необходимите действия в срок, обясниха от кметството. В момента текат  процедури за премахване на още 50 коли, излезли от употреба, съобщиха от общината.

Други 115 возила, които общината е проверявала, са били доброволно премахнати от стопаните им. Преместени са били от общинските терени или пък шофьорите са ги предали за старо желязо.

От кметството призовават гражданите да подават сигнали за изоставени превозни средства, които пречат и заемат място, на денонощния телефон 054/857 677.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България