Общината в Сливен обявява на търг близо 13 тона метални отпадъци от бракувани вещи и обзавеждане

Общината в Сливен разчиства ненужни и неизползваеми вещи, инструменти и оборудване, които са били бракувани и задръстват складовете й. Предложението на кмета Стефан Радев е те да бъдат продадени като вторични суровини, чрез търг с явно наддаване при първоначална сума от 4 138 лева без ДДС. Това е цената, определена от независим оценител, съобщава кметът в писменото предложение, внесено за одобрение в местния парламент.

В списъка на бракуваните материални активи са вещи, които някога са били използвани в бивши социални заведения, различни общински звена и структури. За продан са обявени 203 различни вида активи: от пожарогасители, теглилка с ръстомер за деца, две шевни машини, кухненски печки, калорифер, ел.печки с два реотана, успоредка, товарен асансьор от закритите в годините на демокрацията „Хали” до пробивна маша, тенджери, десетки шоли и салатиери от алпака, чугунени радиатори, лозарски ножици, мотики, варели за нафта, апарати за кръвно и даже стария общински „Опел вектра”. В резултат на бракуването са получени метални отпадъци с прогнозно количество от над 10 000 кг желязо за вторични суровини, близо 2 400 кг чугун, 400 кг неръждаема стомана, малко алуминий и мед, един акумулатор. 2 900 лева е депозитът за участие в търга, а 400 лева – стъпката за наддаване.

Подобно разчистване се прави за първи път в Сливен. Предложението ще бъде разгледано на следващото заседание на общинския съвет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България