Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Общината и Градската библиотека в Елена стартират акцията „Да дарим детска книга“

Снимка Община Елена

Великденската програма в община Елена започва от вторник с голям празничен концерт на читалище „Напредък“. Началото е от 18 часа, в програмата са включени изпълнения на читалищни състави, а също и на гостуващи таланти. С най-светлия християнски празник е свързана и съвместната инициатива на градското читалище с Единния казашки съюз „Вземете своята Библия“. Преди концерта всеки желаещ ще получи за подарък Книгата на книгите, която да отнесе в своя дом за светлия празник.

Община Елена и Градската библиотека избраха деня Великден за начало на акцията „Да дарим детска книга“, с която се присъединяват към кампанията на Сдружение за градски читални и Фондация „Глобални библиотеки – България“ , подкрепена от Фондация „Детски книги“. Целта е да се провокират гражданите да дарят 1000 стойностни детски издания в периода между двата големи книжни празника през месец април за възраждане на читалищните библиотеки.

На Велики четвъртък Бакаловата къща отваря врати пъстра великденска работилница. Деца ще боядисват и изписват яйца, а с най-хубавите ще участват в изложба на Великден. Тя ще бъде уредена в архитектурно-историческия комплекс „Даскалоливница“ и е част от програмата, чието начало в неделя е от 11 часа. Малчуганите ще се състезават за най-здраво великденско яйце. Организаторите от общината са подготвили почерка с над половинметрови козунаци, производство на сладкарската работилница на Роза Въчкова. За всички, които носят ритъма на танца в сърцата си ще има великденско надиграване.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.