Украйна гарантира обучението на български език на сънародниците ни

Доналд Тръмп ще посети Великобритания на 13 юли

Обсебени ли са три цигулки и виолончело за 30 млн. долара? “Страдивариус” ,“Гуарнери”, „Джофредо Каппа” и “Гофрилер”, купени по времето на Людмила Живкова, над 30 г. са в едни и същи музиканти

Депутатите предложиха Музикалната къща на БНР да работи като самостоятелен културен институт Така за всеки продаден билет новата структура ще получава субсидия от Министерството на културата

Кметицата Иванчева към съучастниците си: Няма документ, докато не плати (обзор) Поставили сме предприемача на колене, допълва началничката на район „Младост”

“Отровени” жители на Дума разказаха в централата на ОЗХО за фалшивата химическа атака

Студио Х на „Армията“ Малцина от сегашния отбор ще запазят местата си, важно е кой ще ги запълни

828 нови медицински изделия влизат в болничната помощ 105 пациенти са минали през 4 лечебници за аортни клапи

Сенатът на САЩ одобри Майк Помпео за нов държавен секретар

По работа сме на второ място в ЕС Трудим се по 40,8 часа, а холандците по 30,3 часа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 27 април 2018

Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Според социологическите проучвания Ердоган ще спечели изборите в Турция

Писаха слаб 2,88 на държавата Комплексната оценка е най-ниска от седем години насам

Най-малко 10 човека са в неизвестност след порой в израелската пустиня Негев

Община Асеновград ще изгражда компостираща инсталация за 11,5 млн. лв.

Община Асеновград ще кандидатства за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци на обща стойност от 11 587 244 лева.

Това предложение на екипа на кмета д-р Емил Караиванов бе прието с мнозинство от общинските съветници в местния парламент, като 90,32 % (10 697 343,65 лв.) от общата сума ще бъдат безвъзмездно предоставени от Оперативна програма „Околна среда 2014 -2020г.”. Освен това по регламент останалото съфинансиране в размер на 9,68% (889 900,35 лв. е разпределено процентно между петте общини, участници в дружеството на депото в местността „Капсида” – Асеновград, Първомай, Куклен, Лъки и Садово, на база населението в тях. Всяка от общините ще има дял на съсобственост на така изградените инсталации, като за община Асеновград той възлиза на 55,75%.

Амбициите на общинското ръководство на Асеновград за вложението на тези средства са свързани с успешното изграждане на една инсталация за компостиране на разделно събрани зелени и/или биоразградими битови отпадъци и още една инсталация за предварително третиране, събиране и транспортиране на биоразградими и зелени отпадъци.

По регламента на финансирането Община Асеновград ще се възползва от 10 % авансово плащане по проекта. Като изрична част от него е условието, че не са предвидени недопустими разходи. Съгласно насоките за кандидатстване по процедурата има изготвен анализ от външен изпълнител за разходите и ползите.

От този анализ става ясно, че не се предвижда увеличение на такса смет в Община Асеновград в резултат на проекта, носещ наименованието „Втора комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци“.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.