Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, барикадирал се в дома си в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Община Асеновград ще изгражда компостираща инсталация за 11,5 млн. лв.

Община Асеновград ще кандидатства за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци на обща стойност от 11 587 244 лева.

Това предложение на екипа на кмета д-р Емил Караиванов бе прието с мнозинство от общинските съветници в местния парламент, като 90,32 % (10 697 343,65 лв.) от общата сума ще бъдат безвъзмездно предоставени от Оперативна програма „Околна среда 2014 -2020г.”. Освен това по регламент останалото съфинансиране в размер на 9,68% (889 900,35 лв. е разпределено процентно между петте общини, участници в дружеството на депото в местността „Капсида” – Асеновград, Първомай, Куклен, Лъки и Садово, на база населението в тях. Всяка от общините ще има дял на съсобственост на така изградените инсталации, като за община Асеновград той възлиза на 55,75%.

Амбициите на общинското ръководство на Асеновград за вложението на тези средства са свързани с успешното изграждане на една инсталация за компостиране на разделно събрани зелени и/или биоразградими битови отпадъци и още една инсталация за предварително третиране, събиране и транспортиране на биоразградими и зелени отпадъци.

По регламента на финансирането Община Асеновград ще се възползва от 10 % авансово плащане по проекта. Като изрична част от него е условието, че не са предвидени недопустими разходи. Съгласно насоките за кандидатстване по процедурата има изготвен анализ от външен изпълнител за разходите и ползите.

От този анализ става ясно, че не се предвижда увеличение на такса смет в Община Асеновград в резултат на проекта, носещ наименованието „Втора комбинирана процедура за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци“.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете