Община Благоевград и Дирекция „Национален парк Рила“ популяризират биологичното разнообразие с Ден на отворените врати

Община Благоевград и Дирекция „Национален парк Рила“ организират Ден на отворените врати по повод Международния  ден на биологичното разнообразие. Събитието ще се проведе на 22 май 2017г./ понеделник/ от 10.00 до 17.00 часа в Културно- информационен център на Община Благоевград. Мотото на инициативата е „Биологично разнообразие и устойчив туризъм“. По темата, експерти в парковата дирекция ще популяризират с презентации и беседи биологичното разнообразие в най- големия Национален парк в България и възможностите за развитие на устойчив туризъм в региона. Празникът се чества от 1993 г., когато влиза в сила Конвенцията за биологичното разнообразие.

Екипът на парк „Рила“ непрекъснато организира прояви, с които да да изгради в младите хора любов към природата и отношение към заобикалящата флора и фауна.

Национален парк “Рила” e разположен на 100 км. южно от София, в централните и най-високи части на Рила планина. В него се опазват: саморегулиращи се екосистеми, които притежават значително биологично разнообразие, съобщества и местообитания на редки и застрашени видове,исторически паметници със световно значение за науката и културата. Оттук извират едни от най-пълноводните и дълги реки на Балканския полуостров. Името Рила произхожда от тракийското “роула”, което означава “много вода”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България