Община Благоевград и фестивалът „Francofolies.Благоевград“ с приз „Туристическо събитие на годината“

Община Благоевград зае първо място в класацията за Годишните награди за туризъм, организирани от Министерството на туризма. Престижната награда е в категория „Туристическо събитие“ и е за организиране на фестивала „Francofolies.Благоевград“, което през 2017 година се проведе за трети пореден път и привлече над 30 хил. души. Наградата бе връчена от министъра на спорта Красен Кралев на  заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова. Заместник-кметът Христина Шопова благодари от името на кмета Атанас Камбитов за наградата и подчерта, че „Francofolies. Blagoevgrad”бе включен в 100- те франкофонски събития, което е една голяма реклама за България.

„За мен е огромна чест да приема тази награда от името на кмета д-р Атанас Камбитов. Благодаря за инициативата, защото ни мотивирате. Когато започнахме това приключение след 20- годишно прекъсване, никога не сме си представяли, че толкова  бързо Франкофоли ще се превърне в емблематично събитие за община Благоевград , но и продукт, който ще представи цялата ни държава. Фестивалът се превърна в един от най- успешните примери затова как културата стимулира икономиката на един град. От началото на септември 2015г. са минали 3 години, а вече подготвяме и четвъртото издание. Имаме над 100- хилядна публика, а на сцената в Благоевград гостуваха звезди като ЗАЗ, Имани, Паров Стелар, Боб Синклер, Джипси Кингс, Патрисия Каас и други“, каза заместник- кметът Христина Шопова като изказа специални благодарности на Министерството на културата, Министерството на туризма и Външно министерство.

На събитието присъстваха министърът на туризма Николина Ангелкова, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева,  министри, депутати,представители на бизнеса, на туристическия бранш и общините в България. В отделните категории бяха наградени общо 16 общини.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони