Община Благоевград казва "Бъди активен" в Европейска седмица на спорта

За трета поредна година Община Благоевград се включва в изложението „Избери спорт "Бъди активен“, организирана от Министерството на младежта и спорта „Европейска седмица на спорта“.

„Спортна панорама 2017“ ще бъде открита от 9.30 часа на 23 септември на площад „Георги Измирлиев“. Инициативата ще даде възможност на родители, деца, гости на града да се запознаят със спортните дейности, клубове и бази, които се развиват в Благоевград. На площадното пространство ще бъдат направени и демонстрации.

Спортна панорама” е сред проявите, с които Община Благоевград цели да популяризира и развива спортната среда в града и да мотивира младите хора да спортуват активно. Празникът, в чест на спортистите от Благоевград и отдаването на значение на техните постижения е част от целта на общинското ръководство областния център на Пиринско да се превърне в „Спортен Благоевград”.

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на заниманията със спорт и двигателната активност сред населението в Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България