Община Благоевград представи успешно приключили проекти на заседание на съвета за развитие на Югозападен район

Община Благоевград представи успешно приключилите проекти по Оперативна програма 2007 – 2013 г. и проектите в процес на реализация по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. Те бяха презентирани по време на заседанието на Регионален съвет за развитие на Югозападен район за развитие, който се проведе в Банско.

По време на представянето Община Благоевград сподели добри практики по изпълнение на проектите и осигуряване на устойчивостта им.

По-значимите проекти, реализирани и тези в процес на реализация на територията на община Благоевград, които бяха представени на заседанието са: „Ремонт и оборудване на СБАЛО „Св. Мина“ – Благоевград“, „Изграждане на три ЦНСТ и реконструкция на едно Защитено жилище на територията на община Благоевград“,„Зелена и достъпна градска среда в община Благоевград“, „Инвестиции в бъдещето на община Благоевград“,„Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп за хора в неравностойно положение в сградата на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението – Благоевград“ (РСПБЗН)“, „Благоустрояване на градската среда“, Изграждане на социални жилища в IV - ти микрорайон, „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ - Благоевград“,„Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински административни сгради“, „Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия“.

На заседанието на Регионален съвет за развитие на Югозападен район за планиране бяха обсъдени и приоритетите на социалната политика, както и предстоящите схеми за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони