На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Община Благоевград с възможност за подобряване на качеството на въздуха

Община Благоевград е включена като конкретен бенефициент в предстояща процедура „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух – 2“ по Оперативна програма „Околна среда“. В бъдеще, това ще даде възможност за предприемане на допълнителни мерки за по-чист въздух и и по-чиста околна среда. Процедурата е насочена към преодоляване на замърсяванията с фини прахови частици, генерирани от горивни устройства на твърдо гориво.

Предвижда се процедурата да финансира инвестиционни мерки по подмяна на отоплителни уреди на твърдо гориво с такива, щадящи околната среда.

Ще се финансират и дейности по демонтаж на заменяните отоплителни устройства, както и други спомагателни такива. Програмата за качеството на атмосферния въздух на Община Благоевград за периода 2019-2023 г. посочва фините прахови частици като основен замърсител на въздуха в града. С реализиране на предвидените мерки ще бъде постигнат значим напредък за решаване на този проблем.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.