Община Бургас пуска анкета за етажни паркинги

Община Бургас пуска анкета сред жителите на града за предпочитано място, където да се изградят етажни паркинги. На този етап са набелязани пет подходящи терена, върху които в близко бъдеще да се реализират такива проекти.

Първият се намира в един от най-урбанизираните градски жилищни комплекси - "Възраждане", по ул. "Македония". В един подземен и шест надземни етажа там може да се осигури паркиране на около 100 автомобила. Останалите са съответно в Централна градска част, при улиците "Самуил" - "Фотев" - "Шейново", в к-с "Братя Миладинови", на бул. "Демокрация", в к-с "Лазур", северно от бившия ресторант "Пиргос" и в к-с "Зорница", точно до подлеза на ул. "Янко Андонов". Там може да се изгради 5-6 етажен паркинг за 400 автомобила, който да се ползва и от жители на съседния к-с "Изгрев", разположен от другата страна на пътя.

Както във всяко свое сериозно и с голяма обществена значимост начинание, Община Бургас отново иска да узнае мнението на бургазлии, коментират от кметството. Анкетата ще се попълва електронно и ще се праща на електронен адрес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони